Competiție internațională de afaceri sociale. Ultima săptămână pentru înscrieri

0

Global Shapers, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativă organizează Social Impact Award România, competiția internațională ce încurajează tinerii dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 8 mai pentru premii în bani, mentorat, spațiu de lucru și participarea la Social Impact Award Europe Summit în Viena.

Până acum 300 de tineri au participat la workshopurile de Social Business Models și Idea Generation în turneul de inovare socială în, București, Cluj, Craiova, Iași, Timișoara dar competiția este deschisa tuturor studenților cu idei de afaceri sociale la început de drum care trebuie sa completeze formularul de înscriere până pe 8 mai

În contextul în care 60% din studenții români vor să devină antreprenori și în top trei motivații de alegere a carierei este aceea de a-i ajuta pe ceilalți, conform studiului global Youth Speak, antreprenoriatul social devine o variantă necesară. In lipsa predării acestuia în școli, Social Impact Award își propune să aducă în atenția tinerilor această opțiune de carieră.

După 8 mai, juriul va selecta 8 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub și Incubatorul Universității Alternative. Pe 29 septembrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

Juriul este alcătuit din: Irina Anghel Enescu, World Economic Forum Young Global Leader, Alexandru Ghita antreprenor social Educativa, Vlad Craioveanu – co-fondator Impact Hub, Sorana Banciu – secretar de stat in Ministerul Economiei, Diana Certan  – director de comunicare afacerea sociala Concordia, Daniel Duma – dezvoltare durabilă Enel, Cristian Lupșa editor Decât o Revistă, Roxana Voicu Dorobantu – conferentiar doctor Academia de Studii Economice.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger