Competitia „Arborele anului in Romania” si-a desemnat finalistii

3

Competitia „Arborele anului”, derulata in premiera in Romania de catre Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, a desemnat 12 finalisti ce urmeaza sa fie votati online pana la sfarsitul lui octombrie. Pentru titulatura se vor intrece patru stejari, trei tei si cate un platan, un brad, un fag, un par si un nuc din 10 judete ale tarii.

Un juriu national format din jurnalisti, activisti de mediu, botanisti sau specialisti silvici au ales, din cei 87 de arbori inscrisi, 12 finalisti pentru faza superiora a competitiei „Arborele anului”, arata un comunicat de presa. Printre copacii alesi se numara Teiul lui Eminescu din Iasi, teiul din localitatea harghiteana Inlaceni, de care satenii au prins clopotul bisericii atunci cand aceasta a ars, stejarul regelui din Pecica sau bradul de 500 de ani din judetul Sibiu.

Fisierele cu cei 12 finalisti vor fi postate, incepand cu ziua de vineri, 10 septembrie, pe site-ul www.arboreleanului.ro si, timp de 50 de zile, oricine va putea sa-si exprime votul online pentru arborele preferat. Castigator va fi desemnat acel arbore care va intruni cel mai mare numar de voturi pana in data de 31 octombrie.

Arborele castigator va fi premiat in cadrul unei ceremonii, premiul acordat celui care l-a nominalizat fiind in valoare de 3.000 de lei. Acesti bani pot fi folositi pentru ingrijirea arborelui castigator sau a imprejurimilor acestuia, iar daca nu este nevoie de asemenea masuri, suma poate fi utilizata pentru plantarea de puieti sau pentru amenajarea sau reabilitarea de spatii verzi din localitatea respectiva.

Aici puteti vota.

Foto: Teiul lui Eminescu

Cititi si:

Teiul de 950 de ani – Arborele Anului din Cehia. Cine va castiga in Romania?

Tags:3 comentarii

 1. Pingback: Teiul lui Eminescu, unul dintre favoritii in cursa pentru arborele anului, isi spune povestea » Think Outside The Box

 2. Eu militez ca Teiul lui Eminescu din Parcul (Grădina) Copou – Iasi sa
  fie castigatorul competiţiei „Arborele anului 2010“.
  Pentru a vota on line IN FIECARE ZI eu am gasit adresa de InterNet urmatoare:

  http://www.arboreleanului.ro/voteaza.php?id=12

  In anii 1973 – 1974 si 1975 – 1979,
  eu am locuit in Iasi,
  am invatat si si apoi am studiat in Iasi
  si
  am simtit Iasi-ul in adancul sufletului meu.

  EXP.: Tzucky Ioan TODIROAE,
  Satul Timisesti

 3. Pingback: TOTB.ro - S-a redeschis competiţia Arborele anului în România » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger