Companiile implicateîn dezastrul din Golful Mexicului ar putea înfrunta acuzații penale

0

În contextul în care raportul prezidențial privind scurgerea de petrol din Golful Mexicului, care arată vina companiilor implicate în dezastrul ecologic și care va fi lansat săptămâna viitoare, au început să apară speculații cum că BP, Halliburton și Transocean ar urma să fie acuzate în istanță pentru proasta gestionare a catastrofei care a ucis 11 oameni.

David Uhlmann, fost director al departamentului pentru infracțiuni de mediu din cadrul Departamentului de Justiție al SUA a spus pentru Associated Press că negiljența companiilor implicate în dezastrul din Golful Mexicului și pagubele pe care le-a lăsat în urmă sunt prea mari pentru ca aceastea să nu fie acuzate în instanță.

Cum noul raport nu învinuiește anumiți indivizi, acuzațiile ar putea fixa amenzi mai mari pentru companiile neglijente. Potrivit AP, doar BP are de plătit amenzi civile în valoare de 21 de miliarde de dolari, sub Legea Apelor Curate din SUA, iar expertul legal pe probleme de mediu Gregory Evans spune că, sub Legea Amenzilor Alternative, s-ar putea ajunge la o amendă penală de două ori mai mare decât pierderile financiare cauzate de dezastru.

Unul dintre studii a stabilit că pagubele aduse industriei turismului din Golful Mexicului ar urma să însumeze 22,5 miliarde de dolari în următorii trei ani, ceea ce înseamnă că companiile responabile pentru scurgerea de petrol ar putea fi nevoite să plătească amenzi penale în valoare de 45 de miliarde de dolari. Toate acestea țin însă de domeniul speculațiilor în momentul de față.

Foto: EPA

Citiți și:

Raportul comisiei prezidențiale din SUA privind dezastrul din Golful Mexicului: Managementul defectuos al BP a cauzat scurgerea de petrol

General Motors va recicla dispozitivele de captare a petrolului din Golful Mexicului pentru a fabrica mașini electrice

Wikileaks: BP a suferit o explozie și în Azerbaidjan, în 2008

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger