Când întind aluatul, muncitorii de la Domino’s Pizza au instrucțiuni clare că forma pizzei pe care o fac nu trebuie să fie perfectă, ci să aibă un look rustic, scrie Huffington Post. La McDonald’s, sandvișul de dimineață “Egg White Delight McMuffin” a căpătat o formă mai dezordonată care a înlocuit discurile rotunde din originalul “Egg McMuffin”. Iar compania americană Kraft Foods a petrecut mai bine de doi ani dezvoltând un proces care face ca bucățile groase și inegale de curcan dintr-unul din produsele sale să pară ca niște resturi rămase de la o masă de acasă.
Artisan Pizza de la Domino’s/Flickr-theimpulsivebuy
Companiile alimentare încearcă să se adapteze la zicala că oamenii mănâncă cu ochii și la faptul că americanii, deși sunt în continuare mari iubitori de produse de fast-food și snacks-uri ambalate, încep să strâmbe tot mai mulți din nas la alimentele care par prea procesate. Mâncărurile gătite acasă sau cele care dau impresia că au fost gătite acasă sunt văzute ca fiind mai sănătoase și mai autentice. În acest context, companiile renunță la formele indentice și regulate și la culorile monotone care dau produselor un iz industrial.
Potrivit lui Michael Cohen, asistent universitar în marketing de la Universitatea din New York, coloșii alimentari folosesc diferite ingrediente pentru a face ca produsele lor să pară mai naturale și mai sănătoase, în timp ce altele fac mici reglaje pentru a obține același efect. De exemplu, Wendy’s a netezit colțurile hamburgerilor săi pătrați, în formă de tartă, după ce degustătorii s-au plâns că muchiile drepte ale produsului par procesate. Mai departe, o echipă de la centrul de cercetare al companiei Kraft Foods a studiat modul în care oamenii taie curcanul acasă, folosind gama de cuțite pe care aceștia o au la dispoziție, pentru a face carnea din produsele lor să pară ca și cum ar fi fost gătită acasă. Obiectivul era obținerea unui aparat care să taie carnea așa cum ar face-o o persoană în bucătăria ei.
Aflați mai multe detalii pe Huffington Post.