Companiile care exploatează gaze de șist în SUA profită de comunitățile Amish

0

Companiile de energie din estul statului Ohio, unde se află cea mai numeroasă populație Amish din lume și rezerve de petrol și gaze de miliarde de dolari, îi conving pe agricultori să semneze pentru cedarea drepturilor de forare pe terenurile lor pe mult mai puțini bani decât valorează.

 

 

Corporațiile profită de faptul că tradiția religioasă a acestei comunități nu tolerează procesele, astfel că agricultorii nu vor putea recurge la instanță când vor afla că au fost înșelați.

Lloyd Miller, de exemplu, un fermier de lângă Millersburg, Ohio, spune că un agent al companiei Kenoil i-a oferit 10 dolari pe acru pentru a fora în căutare de gaze de șist pe proprietatea sa de 158 de acri. Având nevoie de bani și convinși fiind de companie că este o afacere bună, agricultorul a acceptat, dar a aflat, apoi, că mulți fermieri din afara comunității Amish din zonă și-au cedat pământurile și pentru 1.000 de dolari pe acru.

Fermierul s-a consultat cu un avocat care i-a spus că ar putea da compania în judecată, dar, din cauza convingerilor religioase, nu o va face niciodată.

Rezerva comunității Amish față de instanță provine din fragmentul din Predica de pe Munte când Iisus le spune oamenilor să întoarcă și celălalt obraz. Astfel, credincioșii consideră că tribunalul nu este locul unde se rezolvă conflictele.

O firmă de avocatură locală a găsit cu zeci de fermieri din zonă care au fost induși în eroare de companie într-o manieră similară. Membrii comunității Amish se consultă cu avocați și negociază contractele, dar după ce le semnează nu mai au ce face, chiar dacă acestea sunt încălcate.

Sursa: Grist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger