Compania Pepsi recunoaşte că apa sa îmbuteliată Aquafina este apă de la robinet

5

Compania Pepsi a recunoscut că apa sa îmbuteliată Aquafina nu este apă purificată şi nici apă de izvor, ci este pur şi simplu apă de la robinet, scrie site-ul True Activist, care citează ABC News. Compania va fi nevoită să schimbe eticheta de pe sticle, în aşa fel încât informaţiile să reflecte realitatea.

Mulţi cumpărători aleg apa îmbuteliată pentru că nu sunt siguri de calitatea apei de la robinet (tratată cu substanţe chimice, de cele mai multe ori). Dar iată că şi apa cumpărată din magazin este aceeaşi de care se fereau. De mulţi ani, un grup de activişti numit Corporate Accountability International a verificat mereu conţinutul sticlelor de apă îmbuteliată şi a forţat companiile producătoare să recunoască adevărul şi să renunţe la marketingul mincinos prin care îşi promovau produsele.

Astfel s-a ajuns şi la cazul Aquafina, un brand deţinut de Pepsi – care se număra, de altfel, printre cele mai bine vândute din lume. Recunoaşterea faptului că, de fapt, vând apă de la robinet în sticle cu etichetă, ar putea să le afecteze cifra de afaceri. Reprezentanta PepsiCo, Michelle Naughton, a declarat că “dacă ajută la clarificarea faptului că apa provine din surse publice, atunci este acţiunea responsabilă pe care trebuie să o facem”.

Grupul de activişti a luat în vizor o altă marcă de apă îmbuteliată, de data asta a companiei Coca-Cola: brandul Dasani. Ca în cazul Pepsi, ei spun că şi în acest caz avem de-a face cu falsă reclamă. Reprezentanţii companiei, însă, neagă faptul că apa vândută de ei ar proveni de la robinet. “Eticheta scrie clar că este apă purificată. Consumatorii sunt conştienţi de sursa de provenienţă a apei”, spune Diana Garza Ciarlante, purtător de cuvânt pentru Coca-Cola.

Sursa şi mai multe detalii: True Activist


5 comentarii

 1. Nu mai cumparati apa plata din magazine Orice marca de apaplata esteapade a robinet. Doar apa minerala acidulata este apa purificata. 2 litri de apa de la chiuveta costa 2 bani in timpceinmagazinaceeasi2 litri, aceeasi apa ajunge si la 5 lei . Nu maiumflati conturile burtosilor profitori

  • Da, este sifon. Dar, chimic, sifonul este acid carbonic (H2CO3). Acidul, chiar daca este foarte slab, tot acid ramane. In contact cu microorganismele din apa, face, de regula, ravagii. Cu restul de elemente din apa, aia e alta poveste. Aici intervine tehnologia de purificare. Si Dumnezeu cu mila, cat de bine e folosita…

 2. Toate firmele care vand apa minerala sau plata ar trebui sa fie obligate sa prezinte certificate de provenienta, dar si de calitate pentru apele respective,iar institutilile specializate ale statului ar trebui sa faca periodic controale si sa emita amenzi pe masura cand depisteaza nereguli.
  Daca acestea vand apa de la robinet atunci amenzile ar trebui sa fie drastice – deoarece suntem cu totii indusi in eroare si ni se pune sanatatea in pericol pe termen mediu si lung – si chiar ar trebui sa se suspende activitatea acestor firme minim un an.

 3. din motive aferente am decis sa cumpar filtru si sa consum apa de la robinet. Costurile au scazut de cateva ori, si nu numai la banii dati pe apa ci si la timpul petrecut mergand saptamanal la supermarket, carat apa acasa, depozitat (nu am spatiu mult), apoi saci de gunoi si aruncat gunoiul (iar costuri).
  In anumite zone sunt izvoare iar calitatea apei e buna.
  Vara consum cat de multe fructe locale ce contin apa de calitate.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger