Compania care a eliminat e-mail-ul din munca angajaţilor

0

Cristian Rennella, directorul El Mejor Trato, o companie sud-americană din domeniul turismului, a eliminat e-mail-urile la locul de muncă, scrie FastCompany, iar el s-a limitat la a primi cinci pe zi. E-mail-urile sunt un factor de stres, cele 144 de miliarde trimise zilnic, potrivit estimărilor, secând productivitatea la locul de muncă.

 

 

Când cineva îi cere cuiva, prin e-mail, “să facă ceva rapid” sau “să arunce o privire peste ceva”, destinatarul se simte obligat să acţioneze direct. Aceste distrageri de la programul normal de muncă, chiar şi dacă sunt scurte, conduc la greşeli, potrivit cercetărilor, care arată şi că e nevoie de 23 de minute pentru a reveni la sarcina iniţială după o întrerupere prin e-mail. E-mail-urile consumă 30% dintr-o zi de muncă. Rennella vrea ca angajaţii săi să fac mai mult într-un timp mai scurt. Programul lor este de opt ore pe zi, patru zile pe săptămână.

Pentru a îndepărta e-mail-ul, Rennella şi celălalt co-fondator al companiei cu sediul în Argentina au dezvoltat o platformă online pe care sunt listate toate proiectele de îndeplinit pentru fiecare individ şi echipă în parte. Arată ce sarcini au fost îndeplinite până atunci, care mai sunt de îndeplinit şi câte ore de muncă ar dura. Totodată arată şi ce lucrează fiecare angajat într-un anumit moment. Dacă cineva are nevoie de ceva, crează un nou proiect.

Platforma nu trimite notificări, iar pentru a vedea un update sau un proiect nou, angajaţii trebuie să dea log in. Totodată, angajaţii îşi aleg ce vor să muncească într-o anumită zi.

Aflaţi mai multe pe FastCoExist.

 

Puteţi citi şi:

Băiatul care a inventat e-mail-ul

Un magnat le oferă angajaţilor săi concediu nelimitat

Cercetătorii ne spun exact cât timp ar trebui să muncim zilnic, pentru a fi eficienţi

Suedezii experimentează ziua de lucru de șase ore

Mai are sens să muncim opt ore pe zi?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger