Compania Amazon şi-a deschis o librărie – care nu este virtuală

0

Amazon, compania despre care se spune că a “ucis” librăriile tradiţionale, tocmai şi-a deschis o librărie clasică, “în carne şi oase” – sau mai bine-zis în “cărămidă şi mortar”. Librăria se numeşte Amazon Books şi a fost inaugurată acum două zile în Seattle, SUA.

Librăria are aproape 6.000 de titluri şi arată exact ca orice librărie tradiţională, dar are, în plus, avantajul sistemului de achiziţii online, adică date ce conferă posibilitatea de a oferi, în librărie, acele titluri pe care clienţii din Seattle şi le doresc, conform statisticilor generate de tiparul cumpărăturilor virtuale, scrie Seattle Times. Reprezentanţii companiei cred că aceasta ar putea fi cheia succesului, adică ceea ce le-a lipsit librăriilor tradiţionale, ce au rămas cu cărţi nevândute pe rafturi sau pe care le-au trimis înapoi editurilor.

Dar, dincolo de aceste statistici şi strategii de marketing care vin să ajute, librăria are suflet, asigură Jennifer Cast, vicepreşedinte al Amazon Books. Alţi librari au preferat să nu comenteze vestea, în vreme ce unele voci consideră că gestul Amazon de a deschide o librărie tradiţională este o altă manifestare a dorinţei acestei companii de a controla şi deţine totul, după ce a achiziţionat servicii web, servicii de televiziune, edituri, magazine, ba chiar şi ateliere de artizanat. Compania a anunţat că şi în librăria tradiţională va vinde cărţile la preţuri mici, precum pe site-ul său.

Sursa, foto şi mai multe detalii: Grist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger