Comicul Jon Stewart a fondat un sanctuar pentru animalele abuzate din ferme

0

Comicul american Jon Stewart, figura principală a emisiunii de comedia “The Daily Show” pentru o lungă perioadă de timp, s-a retras din lumina reflectoarelor şi a înfiinţat un sanctuar pentru animale care au fost abuzate la fermele unde au fost ţinute.

Sanctuarul se numeşte Bufflehead Farm şi se află în Middletown, New Jersey. Terenul pe care a fost construit le aparţine celor doi soţi Stewart (Jon şi Tracey). În curând, el va deveni cămin pentru zeci de vaci, porci, oi, curcani şi alte animale salvate de la diverse ferme de tip industrial. Comicul a fost mereu un activist pentru drepturile animalelor şi a făcut asta inclusiv prin intermediul show-ului de televiziune pe care îl realiza, iar soţia lui este, la rândul ei, o voce importantă a grupurilor care luptă pentru drepturile animalelor şi chiar a publicat recent o carte pe tema aceasta, “Do Unto Animals”. Proiectul a fost chiar un vis al ei, Tracey fiind, de profesie, tehnician veterinar.

Jon şi familia lui (soţia şi cei doi copii) au primit de curând un premiu la o ceremonie a organizaţiei Farm Sanctuary, fondată în anul 1986, care luptă împotriva abuzurilor asupra animalelor din fermele industriale. “Mă simt puţin ciudat. Mi-am petrecut ultimii 20 de ani în lumea politică a Washington-ului şi în peisajul media, aşa că mi-e greu să mă raportez la oameni care chiar au compasiune şi empatie”, a spus comicul, în stilul său caracteristic. Gestul lui Jon nu este singular printre celebrităţile Americii: şi actorul Morgan Freeman şi-a transformat proprietatea într-un sanctuar pentru albine.

Mai multe detalii: Mother Nature Network, The New York Times

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger