Comercial, dar mai ales eco!

8

Eco- nu e chiar la mare moda in Romania. Lucrurile par insa sa se schimbe, cel putin la nivelul promovarii comerciale a unor produse sau servicii noi pe piata. Daca acestea va sunt utile, voi decideti.

– Compania Gral Medical va incepe, in 2011, la Bucuresti, constructia primului Spital Eco din tara, in care incalzirea si ventilatia se vor face cu ajutorul pompelor geotermale, se arata intr-un comunicat de presa. Spitalul va deveni functional incepand cu 2013 si va fi amplasat langa Centrul de Diagnostic existent in zona Pietei Alba Iulia din Capitala.

– Compania Samsung a lansat in Romania masina de spalat Eco Bubble, care are cel mai eficient nivel al consumului de energie (30% sub limita unei masini de spalat cotata “A Energy“), informeaza producatorul. Desi spala cu apa rece, masina ajunge la aceleasi performante precum cele ale uneia obisnuite.

Tags:8 comentarii

 1. La Comunicare Verde, piata din Romania sta prost.

  Noi ne chinuim sa scoatem in evidenta de 2 ani VERDELE din industria auto si incet, incet reusim http://www.MasiniVerzi.ro

  Incercam sa popularizam responsalitatea sociala a jucatorilor din piata auto si inca este foarte greu pentru ei ca nu vad oportunitatiile de promovare.

  Dar totusi sunt cativa dealeri si producatori care fac CSR, pe site gasiti mai multe informatii.

 2. Multa prostie se ascude in spatele ecologismului. In Occident, multi naivi d-astia sint manipulati de corporatiile auto pentru caq acestea sa-si impuna tehnologia ca obligatorie si sa tina departe companiile din tarile emergente (India, China, Brazilia).

  Ecologistii reprezinta este o masa de manevra pentru corporatisti!

 3. Incepe sa devina o moda ca orice produs sa fie pozitionat eco: masini, iluminat, haine, hoteluri, ambalaje, electrocasnice etc. In curand o sa lanseze si “poluarea eco”. Oricum, deja exista si lapte UHT eco. Ce este organic si ce nu? Cum identificam facaturile? Se poate trai bio in Romania? Raspunsuri aici: http://jurnalbio.wordpress.com/

 4. Marius Popescu on

  Bai, mai faceti multa reclama? Asta chiar e nesimtire curata! Daca va loveste inspiratia la 3 noaptea sa deveniti etici, vorbiti de initiative trecute, si de impactul lor REAL! EVALUATI- LE! Nu veniti cu articole de reclama! Nu prostiti chiar pe toti asa cum vreti voi 😉

 5. Ma deranjeaza generalizarea.
  Da, Eco e folosit ca argument de marketing, dar ecologia, ecologismul, ecologisti nu sunt o prostie.
  Ca sa merg in directia ta, avand mai mult adevar decat tine, o sa zic ca:
  “Oameni sunt prosti ca nu isi vad interesul ci doar confortul”

  Asa ca avem nevoie de aceasta atitudine (chiar daca e “comerciala” ) penrtu ca pana acum ne-am batut joc de planeta.
  La o scara mai mica, este ca si cand ai arunca substante toxice in gradina de zarzavat, pentru ca au la supermarket rosii.

  Ecologia va fi urmatoarea religie sau deloc.

 6. Consum cu 30% mai mic decat clasa “A”?!

  Samsung, intareste opinia mondiala ca fiind cea mai puternica companie privata din Coreea.

  Tehnologia “Bubble” este descoperirea celor de la Daewoo! Am vizitat si fabrica de masini de spalat din Coreea de Sud si am fost frapat de faptul ca cele ce urmau sa fie trimise in Romania erau toate de culoare alba.

 7. definitia Ecologiei: știință biologică de sinteză ce studiază interacțiunea dintre organisme, plante și mediul în care ele trăiesc .Ecologia analizează îndeaproape structura, funcția și productivitatea sistemelor biologice supraindividuale (populații, biocenoze) și a sistemelor mixte (ecosisteme).

  ECO este o abreviere comerciala a cuvantului ECOnomie si o asociere comerciala cu Ecologia

  Eco NU este acelasi lucru cu ECOLOGIA
  Eco….. e un termen folosit tendentios pentru consumerism

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger