Coloniile de pinguini din Argentina și Antarctica se micșorează din cauza încălzirii globale

0

Pinguinii sunt în pericol din cauza încălzirii globale care creează condiții extreme pentru ei. Noi studii arată cum se micșorează coloniile de pinguini din Argentina și din Antarctica. În ambele cazuri, viitorul pinguinilor este incert.

 

pinguin

 

Schimbările climatice, traduse în din cauza furtuni tot mai dese și a valuri de căldură, omoară puii din cea mai mare colonie de pinguini Magellan din Punta Tombo, Argentina. În același timp, pinguinii Adelie din Ross Island, Antartica, îşi găsesc tot mai greu hrană, pe măsură ce gheața se topește şi se desprinde din ghețari.

Dr. Ginger Rebstock, de la Universitatea din Washington, a luat parte la un studiu are a durat 27 de ani, asupra coloniei de 400.000 de pinguini din Argentina. “Vom vedea ani în care aproape niciun pui de pinguin nu va surpaviețui dacă schimbările climatice vor înăspri furtunile în timpul sezonului de înmulțire”, spune acesta.

Pe perioada studiului, 65% dintre puii care s-au născut în colonii au murit în fiecare an, 40% dintre ei murind de foame. Schimbările climatice au fost de vină pentru 7% dintre decesele puilor de pinguini, dar, în unii ani, au fost cauza cea mai frecventă, fiind responsabile și 50% din rata de dispariție a pinguinilor.

În Antarctica, fenomenele meteo extreme care duc la topirea gheții îngreunează sarcina pinguinilor de a găsi pești, hrana lor principală. Dacă asemenea condiții vor deveni obișnuite, viitorul pinguinilor este în pericol, spune, la rândul ei, dr. Amelie Lescroel, de la Centrul de Ecologie Funcțională și Evolutivă din Franța, care a studiat pinguinii din Antarctica timp de 13 ani.

Sursa: Daily Mail

 

Citiți și:

Câini ciobănești salvează o specie de pinguin de la extincție

Doi pinguini gay au devenit tați


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger