Colectă de haine pentru oamenii străzii

0

La inițiativa Laviniei Ivănică și a Danielei Preda (două studente din București), Samusocial, o ascoiație bucreșteană care ajută persoanele fără adăpost, participă în calitate de beneficiar, alături de Asociația Sfântul Stelian și Casa Sfântul Iosif, puse tot în slujba oamenilor străzii, la evenimentul caritabil de colectat haine pentru persoanele defavorizate “Ai prea multe haine? Donează-le!”, care va avea loc în Parcul Izvor din Capitală, pe data de 8 Decembrie 2012, între orele 10:00 și 16:00.

 

 

Evenimentul are ca scop colectarea hainelor și donarea lor către centrele beneficiare, precum și către diversele familii care au nevoie de un astfel de ajutor. Evenimentul se adresează persoanelor care doresc să doneze haine în condiție bună, cu rugămintea de a fi curate și a nu fi deteriorate (rupte, murdare etc.). Anul acesta, hainele vor merge către mai multe centre. Evenimentul nu are ca scop strângerea de fonduri și nu se va primi niciun ajutor financiar. Pentru cei care doresc să aducă dulciuri pentru copii, va exista o cutie specială, donațiile urmând să meargă către asociația “Viitorul Copiilor în România”.

Prima ediție a evenimentului caritabil “Ai prea multe haine? Doneaza-le!” a avut loc în 2010, în Parcul Kiseleff, unde beneficiari au fost Asociația Sfântul Stelian din București, hainele mergând către centrele de copii de la Greaca, dar și către beneficiarii direcți ai asociației.

În București, în lipsa paturilor pentru noapte, arătam într-un material anterior, în jur de 300 de oameni ai străzii mor de frig în fiecare an, în medie, pe perioada iernii. Ultima estimare, realizată în 2004, a oferit cifra de 5.000 de oameni ai străzii în Capitală (numărul lor real ee imposibil de măsurat pentru că sunt greu de găsit, însă se crede că e mult mai mare). Aceștia au la dispoziție doar 330 de locuri în București, potrivit Samusocial România, în adăposturile puse la dispoziție de primăriile din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, de ONG-uri și de Primăria Generală (care ține deschis numai pe timpul iernii un adăpost cu 100 de locuri)

 

Puteți accesa și:

Mizerabilii

“Secretele financiare ale oamenilor nevăzuţi”

Gazeta străzii (fragmente din viața oamenilor străzii din București)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger