Coldplay, cea mai bună muzică pentru condus mașina în siguranță

0

Poate că pe unii îi liniștește cu totul altă muzică, însă un sondaj recent realizat de Confused.com arată că piesele melodioase și liniștite ale trupei britanice Coldplay sunt cele mai potrivite pentru a conduce o mașină în siguranță, reducând riscurile de accident. Nu ne-am baza prea mult pe coloana sonoră în această problemă, însă e interesant să vedem care sunt genurile muzicale pe care statistica le sugerează șoferilor.

 

Din playlistul realizat de Confused.com, mai fac parte piese ca  “Tiny Dancer” a lui Elton John, “Come Away With Me,” de la Norah Jones, sau  piesa Radiohead, “Karma Police”. De asemenea, potrivit cercetărilor lui Simon Moore, profesor la London Metropolitan University, volumul optim pentru muzica ascultată în mașină este de 55-65 decibeli, iar tempoul ideal este cel se se apropie cel mai mult de bătaia inimii umane: 60-80 de bătăi pe minut.

Deși pe unii dintre noi sigur îi va scoate din minți vocea suavă a vocalistului Coldplay, specialiștii avertizează că ascultarea muzicii zgomotoase, un exemplu invocat fiind piesele celor de la Black Eyed Peas, ”Hey Mama” fiind considerată cel mai periculos hit pentru ascultarea la volan. Autorii clasamentului spun că n-ar trebui să vă luați avânt nici măcar ascultând ”Hit the Road, Jack”, a lui Ray Charles, pentru că v-ar agita prea tare și v-ar expune la riscuri ridicate de accident.

Sursa: Mashable

Foto: louisvillecarcrashlawyer.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger