Cola schimbă compoziția băuturilor pentru a evita etichetarea privind riscul de cancer

1

Coca-Cola Co și PepsiCo Inc vor modifica producția celebrelor băuturi pentru a evita punerea pe etichetă a unei avertizări privind riscul de cancer; modificarea nu va fi observată de consumatori. Ambele companii au cerut furnizorilor de colorant caramel să schimbe procesul de producţie pentru a îndeplini cerinţele autorităţilor californiene privind limitarea expunerii populaţiei la chimicale toxice.

 

 

“Consumatorii nu vor observa modificări în băutură și nu au niciun motiv să se îngrijoreze privind sănătatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al PepsiCo.

Modificarea are ca scop reducerea cantității de 4-MI, o chimicală care a fost adăugată în ianuarie pe lista chimicalelor prevăzute în Actul pentru Apă Potabilă și Toxicitate al Californiei din 1986, cunoscut și ca Proposition 65.

Un nivel ridicat al acestei chimicale a fost relaționat cu cancerul la animale. Potrivit legislației “nicio persoană din companii nu ar trebui în cunoștință de cauză și intenționat să expună un om la o substanță chimică cunoscută ca producând cancer fără a da un avertisment”.

Ambele companii au anunțat că încep să facă modificarea în compoziția băuturilor în California și se vor extinde gradual.


Un comentariu

  1. Dar cum ramane cu aspartamul care inlocuieste zaharul in Cola Zero si Cola Light, care nu doar e pe lista de compusi cancerigeni de cel putin 10 ani, dar mai provoaca alte peste 72 de boli mortale prin modificari ale tiroidei si dereglari hormonale.
    Doar intreb.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger