Coca Cola, interzisă în Bolivia pentru a marca sfârșitul capitalismului?

0

Ministrul bolivian de Externe a anuțat că băutura Coca Cola va fi interzisă în țara sa începând cu 21 decembrie, când, potrivit calendarului mayaș, începe un nou ciclu. David Choquehuanca spune că această dată marchează sfârșitul capitalismului și începutul vieții într-o societate bazată pe comunități.

 

Pentru a celebra această trecere, guvernul bolivian pregătește, deja, o serie de evenimente care vor avea loc pe La Isla del Sol, una dintre cele mai mari insule de pe lacul Titicaca.

“21 decembrie este sfârșitul egoismului, al diviziunii. 21 decembrie trebuie să fie sfârșitul pentru Coca Cola și începutul ‘mocochinche’-ului (o băutură locală cu gust de piersici)”, a declarat ministrul. “Planetele se vor alinia după 26.000 de ani. Este sfârșitul capitalismului și începutul comunitarianismului”, a adăugat.

Se zvonește că președintele Venezuelei, Hugo Chavez, va urma această măsură, încurajându-și cetățenii să renunțe la băutura americană în favoarea băuturilor locale.

Vânzările de Coca Cola în Bolivia reprezintă 2% din PIB-ul țării, însemnând 270 de milioane de dolari annual și 14% din totalul vânzărilor agricole.

Purtătoarea de cuvânt a politicianului a declarat, ulterior, că afirmațiile lui David Choquehuanca au fost scoase din context.

Sursa: Forbes


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger