Coca Cola, baterie eco pentru telefonul mobil

8

dzn_Eco-friendly-phone-for-Nokia-by-Daizi-Zheng-1

Un designer chinez curteaza compania finlandeza Nokia cu un concept neobisnuit: telefonul mobil alimentat cu bauturi racoritoare ce contin zahar.

I.D.

Conceptul consta in folosirea bateriilor bio, cu scopul de a le inlocui pe cele traditionale si a mai reduce din poluarea mediului. “Bateriile bio sunt o sursa de energie ecologica, care genereaza electricitate din carbohidrati (de regula zahar) si utilizeaza enzimele pe post de catalizator. Este nevoie de o singura doza de bautura racoritoare pentru ca bateria bio sa functioneze, substanta generand apa si oxigen pe masura ce bateria se descarca“, explica designerul chinez Daizi Zheng, autorul conceptului, citat de Gizmodo.com.

Acest tip de baterie ar putea “rezista”, la o singura incarcatura, de trei pana la patru ori mai mult decat cele traditionale cu litiu si ar putea fi complet biodegradabila, se arata pe Dezeen.com.

dzn_Eco-friendly-phone-for-Nokia-by-Daizi-Zheng-3

Din cate se poate observa pe site-ul sau, lui Daizi Zheng ii place sa se joace cu conceptele inovative. Un alt exemplu outside the box, pe langa telefonul mobil alimentat cu Coca Cola, este asa-numitul proiect “Design Against Crime”, despre care puteti citi aici.

Mai precis, este vorba de ceea ce designerul chinez a numit “pregnancy bag”, o geanta care aduce cu burta unei femei insarcinate si care ar reduce sansele ca femeile sa fie atacate pe strada.

Fotografiile au fost preluate de pe Dezeen.com

Tags:8 comentarii

  1. NU mai faceti reclame la firme de bauturi racoritoare …. daca beau 0.5 vomit mai rau decat de la 1 L de votka. MARKETING pe fata. NU imi place articolul 🙁 un minus din partea mea)

  2. Marele dezavantaj al designului este ca in momentul de fata ar trebui un model functional pentru SUA (unde Coca-Cola nu are zahar, ci HFCS, chestia aia care e partial raspunzatoare pentru obezitatea americana) si altul in restul lumii. Din pacate ar duce la largirea incompatibilitatii intre frecventele GSM care exista in momentul actual.

  3. citez de pe site “Her primarily interest is in designing” si mai citez si de la voi “designerul chinez Daizi Zheng, autorul conceptului” …invatati sa traduceti

  4. Pingback: Coca Cola, baterie eco pentru telefonul mobil | 86

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger