Coaliţia pentru Educaţie pune umărul la schimbarea școlii românești

1

Un grup de inițiativă format din organizații neguvernamentale a lansat săptămâna trecută, la București, Coaliția pentru Educație, o federație care își propune să coaguleze energii și resurse pentru a împlini o viziune curajoasă despre învățare în România. La eveniment au fost prezente peste 100 de persoane: reprezentanți ai societății civile, educatori, studenți și părinți, precum și reprezentanți ai unor instituții publice sau ai mediului de afaceri.

 

 10409752_396444470541512_1068521118079442854_n

“Îi invităm și contăm să ni se alăture toț i cei care doresc să contribuie la crearea școlii în care fiecare vrea ș i poate să îș i împlinească potenț ialul. De ani de zile, fiecare dintre organizaț iile inițiatoare a fost implicată în schimbări, pe diferite paliere ale educației din România. Am realizat că nu suntem supereroi și că numai unindu-ne putem avea o voce puternică și impact pe termen lung. Ce anume ne aduce împreună? Curajul, pasiunea pentru învățare, libertatea, respectul și spiritul de colaborare sunt valorile care ne ghidează și pe care vom insista să le aducem în școală” , a declarat Daniela Vișoianu, președinta Coaliției pentru Educație.

Activitățile pentru formarea și dezvoltarea Coaliției ca federație de organizații neguvernamentale active în domeniu, precum și consultările pentru cristalizarea unei agende concrete vor continua pe parcursul următoarelor luni. Procesul este susținut pentru un an, până în aprilie 2016, printr-un proiect finanțat prin Fondul ONG cu suma de 69.545 Euro.
“Proiectul susține o serie de activități concrete, precum creșterea numărului de membri ai Coaliției, dezvoltarea capacității ONG-urilor din educație și monitorizarea cadrului legislativ. Vom menține spațiul de dialog al comunității inovatorilor în educație RestartEdu prin întâlniri tematice și evenimentele anuale la care vă invităm să contribuiți activ în calitate de creatori ai experiențelor sau de participanţi. Așadar, vă invităm să vă puneți în agendă și să urmăriți infomațiile despre Tabăra RestartEdu Camp, din 4-6 septembrie 2015,  i neConferința, din 21-22 noiembrie 2015 ”, a afirmat Ana Răducanu, manager de proiect.

Informații despre activitățile proiectului, inclusiv despre calendarul evenimentelor vor fi disponibile pe site-urile: www.coalitiaedu.ro și www.restartedu.ro.

Unul dintre rolurile Coaliției pentru Educație este de a asigura un spațiu de dialog pentru susținerea activă a 5 teme centrale din educație: participare și echitate; calitatea resurselor umane; curriculum și evaluare; descentralizare reală; bună guvernanță și finanțare. Pe parcursul unor ateliere interactive, participanții de la evenimentul de lansare de joi au contribuit la realizarea unei diagnoze și creionarea unor posibile soluții în aceste direcții. Informațiile rezultate din ateliere, precum și alte informații cu privire la funcționarea Coaliției, vor fi disponibile în curând pe siteul www.coalitiaedu.ro . Scopul acestui proces este definirea, în următoarele luni, a unei agende a Coaliției, cu soluții concrete, care să fie apoi
susținute ca propuneri de politici publice, inclusiv pe parcursul consultărilor anunțate de autorități cu privire la propunerea unei noi Legi a educației.

Coaliția pentru Educație este o inițiativă pornită în urmă cu câțiva ani de un nucleu de organizații neguvernamentale cu peste 10 ani de experiență și mii de beneficiari, fie că este vorba despre elevi, educatori sau părinți. Acest nucleu înseamnă, până în acest moment, următoarele organizații: Asociația Communication for Community, Asociația Edusfera,  sociația ROI, Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Educativa, Fundația Noi Orizonturi, Grădinița Little London, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, OvidiuRo, Teach for Romania și Universitatea
Alternativă.


Un comentariu

  1. Nu se vede in poza capul fara gat al Societatii Academice Romane. Sunteti siguri ca e bine ca lucrurile sa se intample fara ea?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger