Clujenii pot admira deșeurile la muzeu

0

Locul deșeurilor nu este la groapa de gunoi, ci … la muzeu. Mai exact, la Muzeul Deșeurilor din Cluj care propune o nouă perspectivă asupra impactului pe care îl au “gunoaiele” asupra vieții cotidiene.

Muzeul va avea 13 zone dedicate diverselor deşeuri municipale şi fluxuri de gestiune a acestora – de la ambalaje (plastic, hârtie, sticlă, metal) la DEEE-uri (deşeuri electrice, electronice, electromenajere)- inclusiv surse de lumină arse şi baterii, de la biodegradabile la cele periculoase, de la servicii de salubritate la co-incinerare, de la demolări la colectarea selectivă, de la reutilizări la reciclare.

Muzeul Deșeurilor, o inițiativă unică în Europa, a fost prezent și în București în perioada 23 noiembrie 2010 – 30 mai 2011. În această perioadă, peste 20.000 de oameni au vizitat exponatele și au fost organizate peste 100 de cursuri de conștientizare și informare despre reciclare și colectare. De asemenea, în muzeu a fost încurajată creativitatea vizitatorilor care au putut participa la ateliere de creație.

Muzeul a fost deschis de Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, cu sprijinul Agenției Regionale pentru Protecția Mediului Cluj Napoca și Expo Transilvania, iar accesul în muzeul situat în incinta Expo Transilvania se face gratuit, zilnic între 10 și 18.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger