Clujenii îl aşteaptă pe Ponta cu roşii. Premierul vine la Cluj pentru inaugurarea unei noi piste a aeroportului. Şi acţiune de gherilă în supermarketuri pentru Roşia Montană (FOTO)

0

“Din Roşia Montană, prim-ministrul şi acoliţii lui au ales să vadă doar ce le-au arătat stăpânii lor corporatişti: aşa-zişii mineri închişi în galeria-muzeu. Tu însă ştii că există o altă Roşia Montana, cea a oamenilor mândri, a naturii frumoase, a unui patrimoniu cultural excepţional. Fă un gest simbolic, fă-i pe guvernanţi să înţeleagă că le vezi minciuna şi că nu te vei opri din luptă până nu triumfă adevărul. Arată-i roşia lui Ponta şi arată-i-l pe Ponta roşiei”, se arată într-un eveniment de mobilizare de pe Facebook, “Roşia. vs Ponta”, la care şi-au anunţat participarea câteva sute de clujeni. Acţiunea ar urma să se desfăşoare astăzi (sâmbătă), cu ocazia inaugurării unei noi piste a Aeroportului Internaţional Cluj, la care e aşteptat şi premierul.

 

 

de Mihai Goțiu (Voxpublica)

 

Cei care au creat pagina evenimentului le mai solicită participanţilor ca protestul să fie unul simbolic: “Manifestările publice fiind interzise, nu vei putea veni cu bannere sau steaguri şi nu e recomandabil să scandezi. Însă de tricoul Salvaţi Roşia Montana nu te poate nimeni dezbrăca, nici intrarea cu o insignă nu au cum să ţi-o interzică. Iar cea mai importantă ‘armă’ simbolică, la Cluj, rămâne roşia. Dan Şova sau prefectul Vuşcan o ştiu foarte bine; e vremea să o afle şi restul Guvernului. p.s. Îi prevenim pe clujeni că aruncarea de obiecte în direcţia unei persoane constituie ultraj. Adăugăm că, în opinia noastră, a strica o roşie pe guvernanţi e o mare risipă. În rest, fireşte, fiecare e stăpân pe sentimentele şi gesturile sale”, se mai arată pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Chiar dacă intrarea publicului la acest eveniment este liberă, conform unor informaţii din cadrul Prefecturii Cluj, organizatorii şi-au luat măsuri de precauţie speciale împotriva unor eventuale proteste. De asemenea, reprezentanţii mass-media au nevoie de o acreditare specială, eliberată de Prefectură, pentru acest eveniment.

***

Sute de etichete cu mesajul “Nu conţine cianură. Încă. Salvaţi Roşia Montană” au fost lipite pe produsele din magazine şi supermaketuri din Bucureşti (vezi foto mai jos). Cei care doresc să continue acţiunea pot să descarce imaginile pentru tipărire de aici.

 

 

Acest material a fost preluat de pe platforma Voxpublica.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger