Clipurile undercover cu animale, ilegale în patru state americane

3

După un an de controverse stârnite de o propunere legislativă care scoate în afara legii filmările şi pozele undercover în ferme industriale, aceasta a pătruns recent în legislaţia statului Iowa, SUA. Montana, Dakota de Nord şi Kansas au promulgat deja legi similare, iar Illinois, Missouri, Utah, New York, Nebraska, Indiana şi Minnesota se gândesc să facă acelaşi lucru.

 

 

Legea din Iowa transformă în infracţiune accesul sub identitate falsă la operaţiunile cu animale, scrie Tree Hugger. “Avem un număr de activişti care vor să pătrundă în ferme pentru a face câteva filmări şi a le face să arate cât se poate de dramatic”, a spus Craig Hill, preşedintele Biroului Agricol din Iowa. De cealaltă parte, activiştii spun că producătorii vor aceste legi pentru că au ceva de ascuns, mai exact cruzimea faţă de animale.

Un număr mare de clipuri au demascat astfel de acte de cruzime, unul dintre cele mai memorabile fiind cel al organizaţiei pentru protecţia animalelor Mercy for Animals, care a investigat condiţiile groaznice din cadrul fermelor deţinute de compania Iowa Select Farms, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din SUA.

 

 

Voi ce părere aveţi?

 

 


3 comentarii

  1. problema de fond s-ar rezolva mai repede, atunci cand clonarea tesuturilor s-ar permite la scara larga….adio animale chinuite si sacrificate.

  2. Legati-ne pe toti la ochi si o sa fim toti fericiti, iar ei vor putea sa-si vada de mizeriile lor in continuare.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger