Clienții unor restaurante din București pot plăti un prânz în plus care ajunge la bătrânii singuri

0

Clienții restaurantelor City Grill pot dona un meniu de prânz în valoare de 20,9 lei bătrânilor afectați de boală, singurătate și griji materiale. Cu banii strânși și cu ajutorul voluntarilor Fundației Principesa Margareta, bătrânii incluși în program vor primi o masă caldă.

 

cityangel

 

Clienţii care donează un “meniu în așteptare” la City Grill dăruiesc, în fapt, masa festivă de Crăciun, o masă specială pentru aniversarea vârstei sau o masă caldă la pachet de care se bucură vârstnicii aflaţi astăzi în situații dificile de viață.

În primele 10 zile de la începerea campaniei City Angel, au fost donate peste 50 de meniuri. Cu banii strânși în luna noiembrie, Fundația Principesa Margareta a organizat prima acțiune umanitară pentru vârstnici la începutul lunii decembrie. Meniurile au fost livrate la pachet la casele vârstnicilor greu deplasabili de către voluntarii programului Niciodată Singur. Aceste acțiuni continuă pe parcursul lunii decembrie.

În Romania peste 640.000 de vârstnici poartă zilnic povara singurătăţii, o povară mai grea decât boala sau sărăcia. În cazul bătrânilor ajunși neputincioși, abandonaţi sau rămași singuri, în casele lor sau în centre de îngrijire, izolarea are efecte devastatoare la nivel fizic și psihic.

 

Puteți citi și:

Viața la 94 de ani, de la capitalism, prin comunism, la capitalism sălbatic

Peste 640.000 de bătrâni din România sunt singuri. Campanie de strângere de fonduri pentru o bătrânețe mai ușoară

Două portocale și o Măgura. Crăciunul la azilul de bătrâni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger