Cleiul împotriva poluării

0

Londra găsit o soluţie ingenioasă de a-şi îmbunătăţi calitatea aerului. În loc să depisteze şi să anihileze sursele de poluare, edilii londonezi încearcă să capteze poluarea împrăştiind un aşa-numit “clei anti-poluare”, cunoscut ştiinţific sub numele de acetat de calciu-magneziu.

Această substanţă are rolul de a lipi particulele poluante de şosea, de unde sunt se adună pe cauciucurile maşinilor sau sunt risipite de ploaie, împiedicând astfel recirculaţia lor prin aer. Autorităţile din Londra mătură şi spală drumurile mai întâi, după care aplică soluţia folosind o maşină de împrăştiat pietriş modificată dotată cu aspersoare.

Testele anterioare au arătat că substanţele care înăbuşe praful ar putea reduce nivelul de particule din aer cu 10% în zonele puternic afectate de poluare. Cu toate acestea, organizaţiile ecologiste văd în această iniţiativă un substitut slab pentru ceea ce ar trebui să fie o mişcare puternică pentru curăţarea aerului în unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa, şi asta pentru că se adresează simptomelor, nu cauzei problemei.

Sursa: Clean Technica

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger