Clădirea cu 200 de specii de orez, fructe și legume

1

În cursa companiilor de a-și ornamenta clădirile de birouri cu cât mai multe elemente verzi, de la stupi cocoțați pe acoperiș, la cantine cu produse locale sau stații de încărcare pentru vehiculele electrice, o clădire de birouri din Tokio ridică ștafeta. Corporația Pasona Group a renovat o clădire de nouă etaje, cu o suprafață de aproape 20.000 de metri pătrați, astfel încât să găzduiască 4.000 de metri pătrați de spațiu verde, pe care sunt cultivate 200 de specii de orez, fructe și legume. Produsele sunt transformate în mâncare și servite în cantinele companiei.

 

 

Unele dintre plante sunt crescut pe acoperișul clădirii, altele în interior, după cum se poate observa în poza de mai sus. Kono Design, compania care a gândit conceptul pentru Pasona Group, susține că cei 4.000 de metri pătrați sunt cea mai mare și cea mai directă formă de fermierit prin care produsele ajung pe masă realizată într-o clădire de birouri din Japonia. “Lujerii roșiilor sunt suspendați deasupra meselor de conferință, lămâile și pomnii fructul pasiunii compartimentează spațiile de întâlnire, frunzele de salată cresc în încăperile care găzduiesc seminarii, iar mlădițele de fasole cresc pe sub băncuțe”, scriu dezvoltatorii pe site-ul propriu. “Holul principal găzduiește și el un câmp de orez și unul de broccoli”.

Culturile sunt crescute atât prin metode hidroponice, cât și în sol convențional. Lumina naturală este completată de lumini artificiale care sprijină creșterea, iar munca angajaților companiei, care se ocupă și de fermă pe lângă jobul propriu-zis, este înlesnită de sisteme automate de irigare și de control al climei. “[Ferma] creează un mediu de muncă care stimulează productivitatea muncitorilor, sănătatea lor mentală și interacțiunea socială și antrenează și comunitatea extinsă a orașului Tokio arătându-i beneficiile și tehnologia agriculturii urbane”, mai scrie Kono Design.

Sursa: Fastcoexist


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger