Clădire construită exclusiv din plastic, inaugurată în Filipine

0

O clădire realizată exclusiv din plastic și alimentată cu energie solară a fost inaugurată la Manila, în Filipine, pentru a sublinia problema deșeurilor și a promova energia regenerabilă.

Realizată în parteneriat cu Stephen Lamb, fondatorul firmei de design verde din Africa de Sud Touching the Earth Lightly, Solar Revolution Pavilion are 200 de metri pătrați și o structură înaltă de șase metri realizată din 1.600 de lăzi pentru legume care conțin sticle de plastic. Lăzile vor deveni “cărămizi” eco-friendly pentru pereții unei biblioteci școlare.

Ecologistul David de Rothschild, care a călătorit de-a lungul Pacificului într-o barcă de plastic în 2010, a spus despre clădirea din Manila că este o dovadă despre cum poți face rost de hrană, acoperiș, apă și energie din resursele existente pe care oamenii le neglijează și le tratează ca deșeuri.

Antreprenorul social Ilac Diaz din Filipine care a contribuit la deschiderea clădirii spune că vor fi adăugate LED-uri și baterii sticletelor de plastic, iar noile surse de iluminat vor fi distribuite în 150 de locuri din țară.

El a realizat și proiectul Liter of Light în cadrul căruia sticle de plastic au fost transformate în surse de iluminat pe bază de energie solară pentru 120.000 de gospodării din Filipine dintre cele 20 de milioane care nu au electricitate.

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger