Cizmele, la control!

4

În şcoala generală din Pottstown, SUA, elevii (mai bine-zis, elevele) nu mai au voie să vină la cursuri purtând cizme pufoase, deschise pe picior şi nici cizme Ugg (un brand lansat din Australia şi Noua Zeelandă, devenit foarte popular). Din această săptămână, astfel de modele sunt interzise. Motivul: forma lor le permitea copiilor să ascundă în ele telefoane celulare, cu care intrau la ore.

 

Directorul pentru relaţii cu comunitatea al şcolii, John Armato, a explicat faptul că elevii profită de modelul cizmelor deschise (care se trag pe picior şi nu au închidere în partea de sus, nici fermoar, nici şireturi, pentru a se strânge pe pulpă) şi îşi ascund acolo telefoane mobile. Astfel, în timpul orelor, telefoanele sună, fapt care distrage atenţia întregii clase, iar mulţi elevi sunt tentaţi să scrie SMS-uri în loc să fie concentraţi la lecţie. Aşa că, pentru a nu avea probleme la şcoală, elevii de aici vor fi nevoiţi să poarte cizme care se închid cu fermoar sau şireturi şi cu un model adecvat (mulat pe picior), care să nu mai lase loc de ascunzătoare.

Elevii care încalcă regula vor primi, la prima abatere, o pedeapsă clasică în şcolile americane: ora de detenţie (o oră în care stau închişi într-o sală de clasă, sub supravegherea unui profesor şi sunt obligaţi să stea cuminţi, liniştiţi, eventual să citească ori să îşi facă temele). O a doua abatere aduce dublarea orelor de detenţie, iar persistarea în nerespectarea regulii privind cizmele va duce la confiscarea telefonului mobil de la elevul care nu se va conforma. Părinţii cred că măsura luată de conducerea şcolii este extremă. „Înţeleg că poate sunt câţiva copii care îşi ascund telefoanele mobile în cizme, dar de ce trebuie să alegem pentru 600 de copii în funcţie de aceşti câţiva? Dar, totuşi, i-am spus fiicei mele că aceasta e regula acum şi ne vom conforma”, a declarat Adrienne Beyer, o mămică citată de agenţia de presă Reuters.

 

Sursa: Reuters

Foto: Yunghova.com

 


4 comentarii

  1. Un simplu aparat de bruiaj telefoane mobile, de care america e plina, si care costa 100 de dolari, rezolva problema telefonului in clase. Adica il aveai de pomana la tine. Nu era nevoie de atata tam-tam. Dar cand sistemul te-a spalat pe creier, nu mai judeci decat cu cliseele oferite de sistem. Adica, doar interdictii la ceva dar pentru altceva.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger