Ciudățenie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra: Fluturele hermafrodit

0

Un fluture uimitor care a ieșit din crisalida sa jumătate femelă, jumătate mascul a lăsat curioșii de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra cu gura căscată.

Ciudățenia a fost observată de personalul muzeului care și-a dat seama că există o diferență foarte mare între coloritul aripilor fluturelui. Insecta, care are doar 10 centimetri, este aproape neagră pe partea masculină, dar partea feminină este colorată cu albastru, roșu și maroniu.

O inspecție mai atentă a dus și la observarea faptului că o antenă este mai lungă decât cealaltă și că fluturele are atât organe reproductive masculine, cât și feminine.

Fluturele a luat naștere în urmă cu două săptămâni în timpul expoziției Sensational Butterlies care are loc în cadrul muzeului până în septembrie. “Este un fluture uimitor. Are organe sexuale atât masculine, cât și feminine alăturate. Deci este infertil”, spune Luke Brown, directorul expoziției.

Insectele se pot naște hermafrodite, cu celule atât feminine, cât și masculine, când cromozomii sexuali nu se separă corect când oul fertilizat se împarte. Aproximativ o insectă din o mie se naște hermafrodită. Mulți fluturi hermafrodiți trec neobservați pentru că masculii și femelele arată foarte asemănător. Fluturele de la Muzeul de Istorie Naturală ne hrănește și zboară normal și va avea o durată de viață obișnuită pentru un fluture, de o lună.

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger