Cît costă în realitate să trimiți un SMS?

0

Reducerile și celelalte oferte pe care le primim pentru mesajele trimise prin telefon nu sînt, așa cum am putea crede, mici sacrificii pe care companiile le fac pentru a-și păstra clienții fericiți. Realitatea e că ne costă întotdeauna mai mult decît ar trebui. Și n-ar trebui să ne coste deloc.

În această carte se vorbește despre adevăratele prețuri ale bunurilor pe care le consumăm zilnic. Unul dintre ele e mesajul scris pe telefonul mobil.

Costul real al mesajelor ar fi de 1 dolar pe megabit de informație. Un mesaj de 10 caractere ar trebui deci să coste o miime de cent, adică aproape nimic.

Dar și această sumă infimă e mai mult decît face. În mod diferit de e-mail-rui sau mesajele vocale, mesajele pe telefon ocupă spațiul nefolosit de pe canalele destinate întreținerii rețelei. Aceasta înseamnă că nu consumă nici un fel de resurse ale companiei.

Din 2005 pînă în 2008, prețul mesajelor pe telefon s-a dublat în America, de la 10 cenți la 20 iar numărul acestora a crescut de zece ori. Consumatorii au băgat în buzunarele companiilor sume imense pentru ceva ce ar trebui să fie gratis.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger