Cît contează ce spune o femeie despre fostul ei partener?

0

Depinde cine e femeia. Psihologia evoluționistă explică de ce femeile sunt foarte interesate de numărul și calitatea partenerelor unui bărbat, din prezent sau din trecut – acestea indică valoarea bărbatului.

 

Numeroase studii au analizat felul în care atracția unei femei față de un bărbat e influențată de partenerele acestuia. Un studiu recent a încercat să vadă care e influența în cazul relatărilor partenerelor unui bărbat despre acesta.

Un număr de femei au vizionat înregistrări cu alte femei povestind o relație încheiată cu un bărbat. Femeile din înregistrări au fost selectate din două categorii distincte: femei foarte atrăgătoare și femei neatrăgătoare. După vizionare, colaboratoarele studiului au făcut o evaluare a bărbaților prezentați în înregistrări, fără să-i vadă efectiv pe aceștia.

Unele mărturii au fost construite în așa fel încît să fie cît mai denigratoare față de personajele masculine și altele au fost calde și apreciative. În ciuda poveștilor de groază și a nemulțumirii evidente ale femeilor din clipuri, bărbații descriși de femeile foarte atrăgătoare au primit evaluări semnificativ mai bune decît cei descriși de femeile neatrăgătoare.

Logica e următoarea: după evoluționiștii Trivers, Miller și Todd, faptul că un bărbat a trecut de etapa curtării și de etapele mai înaintate de evaluare și o femeie atrăgătoare l-a găsit eligibil e un semn clar de valoare. Cum s-ar zice, vorbele sunt ieftine, ceea ce faci spune adevărul.

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger