Cît au mințit George Bush și ai săi

0

Specialiștii în comportamentul psihopaților ne sfătuiesc să rupem orice legătură cu o persoană după ce ne-a mințit grav, cu consecințe reale, pentru a treia oară. Prima și a doua minciună serioasă pot fi greșeli, dar începînd de la a treia e deja clar că avem de-a face cu un individ periculos.

 

 

The Center for Public Integrity și grupul său afiliat, Fund for Independence in Journalism au făcut un raport despre minciunile fostului președinte Bush și ale aliaților săi după 11 septembrie 2001. Se pare că George Bush și ai săi au emis către public 935 de declarații false (minciuni). Bush personal a făcut 232 de astfel de declarații false despre Irak,  cum că ar deține arme de distrugere în masă și 28 de declarații false despre legătura dintre Irak și Al Qaeda.

Colin Powell a mințit de 244 de ori despre armele de distrugere în masă ale Irakului și de 10 ori despre Irak și al Qaeda.

Fostul Secretar al Apărării, Donald Rumsfeld și responsabilul cu declarațiile pentru presă, Ari Fleischer, au făcut fiecare cîte 109 declarații false.

Au existat numeroase rapoarte oficiale care arătau clar că Saddam Hussein suspendase programul nuclear în 1991 și nu mai făcuse nici un efort să-l repornească. Cu toate acestea, Bush și ai săi au preferat să le ignore. Și printre jurnaliști s-au găsit destui care să susțină declarațiile mincinoase fără să le pună înainte un filtru sceptic, cum le cere meseria.

 

Citiți și:

Nopți nedormite pentru Bush


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger