Circuitul turistic al marilor demolatori de istorie din Bucureşti

0

Pentru al doilea an consecutiv, festivalul One World Romania organizează un circuit turistic ieșit din comun, timp de 6 zile în centrul Bucureștiului: „Marele circuit al demolatorilor de istorie”. Eugen Istodor, ghidul nostru, împreună cu Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, au conceput un traseu de monumente istorice demolate pentru interesele unora și altora. Circuitul va porni de la intersecția Bulevardului Lascăr Catargiu cu strada I. C. Visarion, iar orele de începere sunt 17:00, de marți, 17 martie până sâmbătă, 21 martie, respectiv 12:00 doar în ziua de duminică, 22 martie.

 

circuit

 

One World Romania a mai pregătit, ca și la edițiile trecute, o serie întreagă de evenimente paralele proiecțiilor din cinematografe. Marți, 17 martie, începând cu ora 17:00 vă așteptăm în foaierul cinematografului Studio pentru vernisajul expoziției „Jurnal de campanie” – o documentare a ultimelor alegeri prezidențiale, realizată de fotografii Alexandra Dincă, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi și Mircea Reștea, în colaborare cu Decât o Revistă. Expoziția va rămâne la Cinema Studio până la sfârșitul festivalului.

Marți, tot de la ora 17:00, dar la Journey Pub&more, organizăm dezbaterea „Euromaidan. Ce urmează?”.   Doi dintre realizatorii documentarului „Euromaidan. Rough Cut”, Aleksey Solodunov și Anna Nekrasova vor participa la acest eveniment și vor vorbi despre ce înseamnă să filmezi o revoluție în plină desfășurare  și cum se văd astăzi ideile care au animat Maidan-ul de la Kiev la începutul anului 2014.

Miercuri, 18 martie, începând cu ora 17:00 am pregătit la Journey Pub&more o dezbatere intitulată „Africa Rising”. Invitații acestei dezbateri sunt regizorii Dieudo Hamadi (realizatorul „National Diploma”), Jeoren van Velzen (realizatorul A Goat for a Vote”) și Momodou Sallah, expert în educație. Cei trei vor discuta despre ce înseamnă „Africa” în prezent și despre rolul documentarului în a defini un continent și a vorbi despre problemele lui.

În cea de-a cincea zi a festivalului, vineri, 20 martie, începând cu ora 17:00 vă invităm să conversați cu trei regizori români de film documentar despre modul lor de lucru și despre condiția documentarului în România. Cei trei invitați sunt Teodora Ana Mihai (Waiting for August”), Alexander Nanau („Toto și surorile lui”), Andrei Schwartz („Outside”). Evenimentul are loc la Frontline Club Bucharest (Institute, the Café).

Sâmbătă, 21 martie, de la ora 15:00 la Journey Pub&more, One World Romania propune bucureștenilor un atelier inedit – „Arestare. Condamnare? De ce oare?”. Timp de două ore, tineri juriști din programul “Lideri pentru Justiție” și reprezentanți ai organizației neguvernamentale Expert Forum vor explica participanților traseul anchetei și judecării unui celebru caz de corupție din ultimii ani.

Au mai rămas câteva zile până la deschiderea oficială a festivalului One World Romania. Vă așteptăm până atunci pe site-ul oficial, unde găsiți toate informațiile legate de program, filme, evenimente paralele și invitații de pe „kino-maidan”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger