Circuitul Carpaților pe bicicletă, la jumătate de drum

0

Bogdan și Dani, protagoniștii expediției Circuitul Carpaților pe bicicletă au parcurs deja jumătate din traseul expediției, aproximativ 600 de kilometri. Ei au traversat Carpații Meridionali din Piatra Craiului până în Retezat și o parte din Carpații Occidentali pornind din Retezat până în Munții Bihorului.

Expediția Circuitul Carpaților pe bicicletă face parte din proiectul „Mountainbike România” inițiat de Asociația de Ecoturism din România (AER). Circuitul Carpaților reprezintă o expediție de recunoaștere și conștientizare a publicului din România cu privire la potențialul cicloturistic al Carpaților. Traseul acoperă aproximativ 1.200 km, însumând peste 30.000 de metri diferență cumulată de nivel, și este parcurs pe drumuri publice, drumuri forestiere și poteci existente.

Bogdan Florescu și Dan Spulber se vor afla duminică, 14 august, în Țara Dornelor unde vă puteți întâlni cu ei și puteți pedala împreună și vor ajunge la destinație peste două săptămâni. Până atunci, traseul lor poate fi urmărit pe www.eco-romania.ro/mtbromania. „Sunt încântat de prietenoasa atmosferă a localnicilor de-a lungul traseului, culminând cu călduroasa primire în zona Retezat -Țara Hațegului, ceea ce ne-a umplut de bucurie și ne-a redat energie. Regăsim cu plăcere această Românie ascunsă prin munți, primitoare și autentică! Însă, am traversat și locuri cu viituri puternice în Munții Lotrului. Urcând pe firul unei văii am descoperit un munte aproape chel, fără pădure, singur și neputincios în a mai stăvilii șovoaiele apelor dezlănțuite, care anul trecut au măturat întreaga vale! Munții Metaliferi, una dintre zonele puțin amintite pe harta turistică a României sunt o încântare pentru practicarea cicloturismului: peisaje, oameni și drumuri deosebite. Dar serviciile turistice lipsesc, iar populația locală este îmbătrânită, căci tinerii au plecat din sate”, spune Bogdan Florescu.

„Mountainbike România” se încadrează în seria de initiațive ale Asociației de Ecoturism din România (AER) care au ca scop dezvoltarea și promovarea activităților de ecoturism și promovarea de destinații specifice ecoturistmului. Promovarea produselor și destinațiilor ecoturistice, se regăsesc în Colecția de hărți “Discover Eco-Romania”.

Citiți și impresiile celor doi după prima etapă a traseului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger