Circa 100 de mari specialişti în SIDA se aflau în avionul prăbuşit deasupra Ucrainei

4

Dintre cele 295 de victime ale atacului separatiştilor pro-ruşi asupra avionului Malaysia Airlines, cu destinaţia Kuala Lumpur, aproape 100 au fost cercetători şi activişti de top în domeniul SIDA. Aceştia se îndreptau spre o conferinţă importantă de la Melbourne. Tragedia s-a întâmplat la 16 ani după ce Jonathan Mann, pionier în domeniul cercetării SIDA, a murit într-un accident de avion.

 

1405639233203.cached

 

“Suntem devastaţi de această tragedie. Va fi o atmosferă sumbră la conferinţa din Melbourne, mai ales pentru aceia dintre noi care participăm de ani buni la aceste conferinţe”, a declarat Clive Aspen, un nume important în cercetarea sindromului imunodeficienţei dobândite.

Numeroşi experţi din domeniul medical, membri ai unor asociaţii importante, asistenţi sociali şi cercetători care se aflau în drum spre International AIDS Conference au murit, astfel, după ce avionul în care se aflau a fost doborât deasupra Ucrainei de separatiştii pro-ruşi. Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, unde pasagerii aveau legătură cu un alt avion Malaysian Airlines, cu destinaţia Melbourne.

Printre victime se numără dr. Joep Lange, reputat specialist olandez, care studia HIV de mai bine de 30 de ani. “A fost un om bun şi un umanist adevărat. Cum putem măsura cât bine a făcut o persoană pentru întreaga umanitate? Oameni ca Joep schimbă cursul epidemiilor”, arată într-o postare pe Twitter profesorul american Seema Yasmin. 

Numărul exact al specialiştilor care se îndreptau spre conferinţă nu a fost confirmat cu exactitate, însă e certă pierderea uriaşă în rândul celor care îşi dedică viaţa salvării altor vieţi.

Aeronava Boeing 777 a fost, după câte s-ar părea, doborât de o rachetă trimisă de la sol, la graniţa ruso-ucraineană. Graniţa este actualmente zonă de război între guvernul ucrainean şi rebelii separatişti pro-ruşi. Potrivit Business Insider, în ultima lună, separatiştii au doborât mai multe avioane militare ucrainene. Deşi separatiştii neagă implicarea în prăbuşirea avionului Malaysiam Airlines, o înregistrare audio a unei conversaţii între câţiva rebeli din zonă arată contrariul. “Am doborât un avion”, spune unul dintre separatiştii implicaţi în discuţia interceptată. Cutia neagră a avionului, esenţială pentru stabilirea cauzelor care au dus la prăbuşirea aeronavei, ar fi fost trimisă la Moscova, pentru investigaţii.

Sursa: Sydney Morning Herald

Foto: Reuters


4 comentarii

  1. Asta e un soc .. Aeronava nu e doborata decat daca au ordine foarte clare si detalii legate de persoanele de la bord . Nu cred ca au lansat o racheta la intamplare crezand ca e avion inamic . Si cred ca Americanii au legatura cu asta … Astia tot timpul si-au bagat coada .

  2. Cam multe coincidente….dar oare chiar sunt coincidente cu privire la moartea oamenilor care vor sa ajute lumea si sa o schimbe intr-una mai buna? Ne autosabotam evolutia prin cenzurarea definitiva a celor care privesc diferit si se lupta pentru binele celorlalti, totul pentru asigurarea controlului majestic al unui grup de oameni ce decid cum este guvernata planeta asta. Nimic nu este intamplator, prieteni !

  3. Traim intr-o lume din ce in ce mai nesigura,in care exista mari puteri rebele,mari natiuni care nu vor sa se alinieze civilizaiei si armoniei globale…Cel mai mic rau posibil,este acela de a se inchide oarecum ochii la astfel de acte barbare,astfel incat sa nu scape de sub control situatia,catre una razboi devastator,care sa explodeze intreaga planeta,nu numai un aion…Din pacate,rasa umana este intr-o contnua degenrare si cel mai probabil se va autodistruge intr-un oarecare viitor plin de orgolii si conflicte globale…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger