Ciocolata va deveni un lux din cauza încălzirii globale

3

Încălzirea globală determină creșterea prețului  ciocolatei, arată un studiu comandat de Bill & Melinda Gates Foundation. Potrivit cercetării, terenul necesar producției de cacao din Cote d’Ivoire și Ghana, de unde se recolteză peste jumătate din cacaua din lume, s-ar înjumătăți din cauza creșterii temperaturilor cu 2,3 grade Celsius până în 2050.

Dr. Peter Laderach de la Centrul Internațional pentru Agricultură Tropicală spune că ciocolata va deveni, cu siguranță, mai scumpă pe măsură ce cererea crește, iar schimbările climatice vor duce la o criză de cacao.

Crizele politice recente din Africa de Vest  au crescut deja prețurile cu 10%, iar retailerii britanici, precum Cadbury și Nestle, au mărit și ei prețul recomandat al ciocolatei cu 7%.

Arborii de cacao au nevoie de un climat rece pentru a supraviețui. Ar fi necesar ca aceștia să fie mutați la altitudine mai mare, dar opțiunile sunt limitate din cauză că Africa de Vest este, în cea mai mare parte, plată.

Acesta nu este primul studiu care avertizează cu privire la efectele negative ale încălzirii gloable asupra unor alimente. Vinul franțuzesc și pastele italienești sunt, de asemenea, amenințate.

Foto: Flickr / Siona Karen

Sursa: Telegraph

Tags:



3 comentarii

  1. Pingback: VIDEO Cât timp ne vom mai putea permite ciocolată? | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply