Ciocolata rezistentă la căldură intră în curând pe piaţă

0

Compania Mondelez International (“responsabilă” pentru branduri precum Cadbury, Oreo, Milka, Toblerone, Green & Blacks sau Trident) se pregăteşte să lanseze pe piaţă ciocolată rezistentă la căldură, în speranţa că această proprietate va face produsele din ciocolată să poată fi vândute şi în zone foarte fierbinţi ale globului.

 

 

Pentru Mondelez, faptul că, la căldură, ciocolata se topeşte a fost un impediment în calea dezvoltării vânzărilor, astfel că liderii săi au investit bani în cercetări derulate pe parcursul ultimilor zece ani pentru a găsi soluţia acestei probleme. Ciocolata rezistentă la căldură poate fi transportată şi stocată în alte condiţii şi pe perioade mai lungi de timp decât ciocolata normală din prezent şi poate ajunge în zone foarte călduroase ale lumii, cum ar fi Africa.

Ciocolata rezistentă termic nu este chiar o noutate, ea fiind prezentată lumii anul trecut, la un centru de cercetare din Marea Britanie (Cadbury’s Bournemouth Research and Development Center). Cheia produsului (care rezistă şi la temperaturi de 40 de grade Celsius) este combinaţia de unt de cacao, uleiuri vegetale, lapte şi zahăr. Desigur, gustul său este puţin diferit faţă de cel al ciocolatei cu care suntem obişnuiţi noi, cei care trăim în zone mai puţin fierbinţi ale globului. Potrivit informaţiilor Geek, ciocolata rezistentă la căldură urmează să ajungă în curând la vânzare în Africa.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger