Ciocolata e la fel de bună ca gimnastica

1

Ciocolata devine, pe zi ce trece, cel mai controversat aliment. Într-o zi aflăm că e antidepresivă, în alta că e adictivă şi conţine plumb, după o lună apare un studiu că provoacă obezitatea, iar de curînd s-a demonstrat că e de fapt la fel de bună ca exerciţiile fizice.

Cercetătorii de la Wayne State University ne asigură că putem lăsa baltă exerciţiile fizice şi le putem înlocui cu ciocolata neagră. Studiile au analizat mitocondriile, micile uzine de energie din celule. Descoperirea e că în ciocolată se găseşte un compus vegetal, epicacetină, care stimulează aceiaşi muşchi stimulaţi de activitatea fizică viguroasă.

Exerciţiile aerobice, alergatul sau ciclismul cresc numărul de mitocondrii din celule. Epicacetina provoacă aceeaşi reacţie, în special în muşchii inimii şi în cei scheletali. Epicacetina ar putea fi folosită în combaterea îmbătrînirii muşchilor. Studiile au fost făcute deocamdată pe şoareci, dar cercetătorii – şi noi împreună cu ei – speră că rezultatele vor fi valabile şi pentru oameni.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger