Cinema în picioare. Un experiment de stradă în Portugalia

1

Oraşul Guimarães din Portugalia, care se bucură de titulatura de capitala culturală europeană în 2012, găzduieşte o mulţime de evenimente şi manifestări inedite, cum este şi cazul experimentului sălilor de cinema de mici dimensiuni, cu locuri în picioare, apărute în mijlocul străzilor.

 

 

Structura se numeşte „Centipede Cinema” şi a fost concepută de către profesorul Colin Fournier în colaborare cu artista Marysia Lewandowska şi realizată de o echipă de absolvenţi ai Şcolii de Arhitectură Bartlett, care lucrează la firma de design Neon. Este o construcţie temporară, făcută din oţel şi două tipuri diferite de plută (o materie primă tot mai intens promovată ca alternativă ecologică pentru domeniul construcţiilor).

 

 

 

Autorii structurii au fost inspiraţi de Guimarães CineClube, fondat în 1953, o organizaţie care distribuia filme internaţionale care nu erau pe placul regimului politic de la vremea respectivă din Portugalia. Intrarea în cinema se face prin găuri tubulare, iar spectatorii pot urmări un program lung de o oră alcătuit din trailere de filme, lungi de câte trei minute fiecare. Experimentul are rol de „happening” de stradă şi, totodată, de a promova o serie de producţii video, publicul fiind încurajat să meargă la proiecţiile acestora.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger