Cine vrea fringe, sa se inscrie la festivalul Watumi pana pe 15 mai

0

Aflat la a doua editie, festivalul anual Watumi, care se prezinta drept primul eveniment care a introdus notiunea de fringe in Romania, se va desfasura in zilele de 7-11 iulie, la Brasov. In urma suplimentarii de locuri, perioada in care artistii, acrobatii, mimii sau comedienii, atat profesionisti, cat si debutanti,  pot sa se inscrie in sectiunea Fringe s-a prelungit pana sambata, 15 mai.

Intre 7 si 11 iulie, centrul vechi al Brasovului va fi invadat de artisti din arii precum: teatru, muzica, film, arte vizuale, arta urbana, design de obiecte si arta pentru copii, anunta Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor. In cadrul sectiunii Fringe, care permite libera participare si exprimare a oricarui artist, fie el si amator, fara criterii de selectie sau vreo tema impusa, inscrierile s-au prelungit pana pe 15 mai. Doritorii se pot inscrie pe site-ul oficial Watumi. Potrivit organizatorilor, aceasta sectiune se va remarca printr-un „cadru viu, experimental, in care se intalnesc artisti plastici, actori, muzicieni, artizani, acrobati, fotografi, comedieni, mimi, dansatori etc”.

Watumi Festival & Fringe (WFF) este primul festival din Romania care a facut cunostinta publicului roman cu notiunea de fringe. Pentru artistii care participa la aceasta sectiune, organizatorii nu sustin cheltuielile de transport, cazare, masa si asigurare, dar le ofera acces la infrastructura si logistica necesara pentru a-si pune proiectul in valoare, precum si un procent din incasarile din bilete, dupa cum se arata pe site-ul evenimentului. Mai multe detalii despre aceasta sectiune gasiti aici si aici.

In cadrul sectiunii Festival a editiei de anul acesta, cea in care exista criterii de selectie a participantilor si o tema impusa, ideea centrala va fi: „Noile limbaje artistice inspirate de traditia circului, a pantomimei si a iluzionismului”. Selectia artistilor ce vor fi invitati in cadrul acestei sectiuni, pentru artele spectacolului – de la teatru, teatru de strada si teatru de papusi la scurt metraje, documentare si lung metraje –, va porni de la aceasta tema.

Din cadrul editiei de anul trecut. Mai multe fotografii gasiti pe pagina de Facebook WFF

In 2009, in cadrul WFF s-au inscris 250 de participanti, iar numarul aproximativ al vizitatorilor s-a apropiat de 10,000. Pentru editia din acest an a festivalului, organizatorii si-au propus sa atinga un numar de 40.000 de vizitatori in cele 5 zile de desfasurare. Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual inscris in circuitul international al festivalurilor de Fringe, cele mai cunoscute fiind cel de la Edinburgh (Scotia), cel de la Adelaide (Australia), cel de la Avignon (Franta) si cel de la Dublin (Irlanda).

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger