Cineînvinge într-un proces pentru tratarea pacienţilor fumători? Spitalele sau companiile producătoare de ţigări?

0

Şase companii americane producătoare de ţigări au învins spitalele într-un proces intentat de instituţiile medicale care cereau acoperirea cheltuielilor de tratare a pacienţilor cu boli cauzate de ţigări, informează BBC News.

37 de spitale din statul american Missouri au susţinut că firmele producătoare de ţigări au pus pe piaţă un produs “periculos în mod nejustificat”.

Acestea au cerut peste 455 de milioane de dolari în schimbul tratării fumătorilor fără asigurare care nu au plătit pentru tratament.

Reprezentanţii spitalelor spun că etica îi obligă să tratateze oamenii în nevoie indiferent de capacitatea lor de plată.

În acest caz, spitalele au susţinut că firmele producătoare de ţigări au manipulat conţinutul de nicotină în ţigări şi au dezinformat cu privire la efectele asupra sănătăţii ale fumatului.

Juriul din St. Louis a respins, însă, acuzaţiile. “Juriul a fost de acord cu Phillip Morris că ţigările obişnuite nu au fost realizate neglijent sau greşit”, a spus Murray Garnick, reprezentant al companiei de ţigări.

Foto: Reuters

Cititi si:

Gata cu fumatul in baruri: sanatatea plamanilor sau ipocrizia unui stat “bolnav”?

Modificarea creierului pentru renuntarea la tigari

Cum sa renuntati la fumat cat mai putin dureros posibil

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger