Cînd se cuplează, femeile se ţin departe de prietenele uşuratice

8

 

Cînd îşi găsesc un partener pe care ar vrea să-l păstreze, femeile încearcă să-l asigure pe acesta de fidelitatea lor. Paternitatea fiind incertă, explică evoluţioniştii, bărbaţii au nevoie mereu de confirmări ale fidelităţii partenerelor. 

Femeile îşi retuşează imaginea de dragul partenerilor pînă la cele mai mici amănunte. Ideea e să le transmită încredere, în aşa fel încît aceştia să investească într-o relaţie de lung durată.

În numărul din martie al revistei academice Evolution and Human Behaviour sunt prezentate cîteva studii pe această temă. În primul studiu se arată cum femeile cuplate cu un bărbat pe care ar vrea să-l păstreze au tendinţa să-şi cultive cu atîta meticulozitate imaginea, încît se depărtează de prietenele vechi dacă acestea au o reputaţie sau comportament de adulterină, dacă îşi înşală partenerul, sau de femeie uşoară, adică dacă au mai mulţi parteneri, mai mult sau mai puţin stabili. Distanţîndu-se de acestea, se distanţează şi de modelul femeii uşoare şi le promit partenerilor seriozitate.

În al doilea studiu, se demonstrează că acest tip de comportament e tipic femeilor. Bărbaţii nu o rup sau nu-i ocolesc pe prietenii lor mai uşuratici. Explicaţia e simplă: la nivel primar, la nivelul genelor, numai bărbaţii sunt interesaţi ca materialul lor genetic şi nu al altuia să fie transmis de o femeie. De aceea femeile sunt mai dispuse decît bărbaţii să ierte infidelitatea.  Dacă un bărbat se culcă cu alta, nu există nici un risc ca partenera sa stabilă să-i crească rivalei copilul.


8 comentarii

  1. Aiii, ce plicticoase sunt teoriile astea. Aceeasi idee de 20 de ani cu imperecherea, cu materialul genetic, cu masculul, cu femela.. Fratilor, suntem mai mult decat niste animale, avem constiinta, cultura, care schimba radical comportamentele

  2. Voi chiar aveți nevoie de un ochi ager de ungur în redacție. ”Femeile …vrea să-l păstreze” are sens doar pentru Marean Vanghelie. Should read: ”Femeile vor… să-l păstreze”. No szervusz!

  3. Să moară Cipilean(sic)că bine se zice în articol.Uite aşa am aflat şi eu că atunci când vreu(sic)să babardesc o femelă, mă gândesc să-mi împrăştii genele.Săracul Freud, cred că se răsuceşte în mormânt când vede indivizi din specia lui, care o dau cotită la instinctele umane, care sunt tot animalice la urma urmei, şi încearcă să le cosmetizeze în denumiri şi cercetări aburitoare.Bă frate, dacă vrei să-ţi faci o familie, îţi faci pur şi simplu.Dacă ţie jenă cu gonflabila sau cu vibratorul, iei un/o partener/ă vie.Restul e apă de ploaie pentru oamenii vită.Cine dreak a văzut sentiment de iubire să dureze ani de zile, sau dragoste 20 de ani?!Dar vita umană, fiind manipulată de cei ce conduc destinele încearcă(fără nici un rezultat) să civilizeze rasa umană.Fără educaţie şi cultură, instinctul dominant de perpetuare a speciei va conduce în continuare trebile…cetăţii umane.Argumentul este că suntem înconjuraţi de exemple ale sexului în tot ce facem.Babardeli de vip-uri,reclamele sunt legate de femele sau de perechi în călduri precum animalele.Arta este plină de instincte animalice de perpetuare.Unde dreak e rasa umană în splendoarea ei de rasă civilizată în jurul nostru, habar nu am.Doar stupid people şi snobii o dau în iubiri şi sentimente, înainte respectului conştient pentru o fiinţă vie, natură, planetă, univers.Şi am scris cu atenţie postarea, că văd că există persoane(ha,ha,ha)care fac corecţii pe text.Adică specimenul nu are neuronii necesari unui homosapiens să analizeze mesajul dintr-un text, şi fiindcă vita nu pricepe nimic, mintea lui cea mică vede doar greşeli de tehnoredactare.

  4. categoric un articol prost. ce naiba vrea sa spuna? ca femeile e curve, dar cand vrea sa aiba copii fuge in padure cu barbatu’? eunucul spune bine ce spune. imbecilii tot scriu despre cum si de ce fac sex oamenii. e ingrozitor! ma intreb insa cum vrea “redactia” sa fie credibile alte articole cand apar d’astea? iar poza ce legatura are? eu nu m-am prins.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger