Cîinii maimuțelor

3

Am zis de cîte ori a fost discuția: domne, trebuie, din păcate, eutanasiere, suntem pînă în gît, nici nu se discută, orașul este pentru oameni și tot restul. Dar astăzi lucrurile s-au schimbat. Nu le luasem în cont pe maimuțe. Uitasem că există pe lume Rareș Bogdan, să mugă ”dar chhopchhilașuu… chopchilașuu ăla”; nu știu cum reușisem să uit că există politehniști cu arta debate-ului la degetul mic: ”dacă mîncăm pui, de ce să nu omorîm cîine?”.

 

1174540_10201918631478274_67553268_n

de Ionuț Chiva

 

Meștere, pentru că pe cîine îl găsești în tablouri flamande sau renascentiste, pe canapea sau la vînătoare, lîngă cal și om, îl găsești în atavismul tău – cînd erai cu adevărat în junglă, și el pe acolo pe lîngă foc să latre cînd vine cineva să te sfîșie, mișunînd prin gunoaiele de la marginea satului de cinci colibe ca un maidanez. Ți-a păzit chhhopchhilașuuuu cînd începuse să umble pe lîngă casă și prin pădure.

Lu’ bunică-miu, care locuia în Militari, București, și nu avusese niciodată cal, îi dădeau lacrimile cînd, ducîndu-mă la ZOO, povestea (aflase el de undeva) că îi taie la abator ca să-i dea la animalele pe care mi le arăta. Nu era el cel care plîngea, cum nu sunt eu cel care, cînd dă de un cal, știe, crescut în București, fără cal, cum să-i treacă mîna peste ochi.

Revenind, am o părere proastă despre copii, mi se par, mai mereu cînd îi văd împreună, prostănaci și bestiali. Mi-e greu să-mi imaginez cum, trăind poate sub un regim malthusian care ar decide brusc că suntem prea mulți și că ar trebui să mai rărim, mi-e greu, zic, să-mi imaginez cum m-aș dezlănțui în pamflete vitriolante  despre gen ”ineptele progenituri”, ”pămpălăii zgomotoși” etc. etc. De aceea, am rămas cam așa cînd am văzut că-mi mustea FB de maimuțe cu educație superioară (deh, prietenii mei pe FB) care inundaseră cu moarte javrelor maidaneze și așa, știți, cum își fac bețivii curaj, dîndu-și cu cotul. Pentru că nu văd cum, știind că exact asta o să se întîmple, aș fi putut rage în cel mai malthusian regim ”să scăpăm odată de broasca aia care orăcăie în fața blocului la 8 dimineața, la moarte cu micul imbecil care țipă monoton, agățat de o bară din autobuz la șase seara după o zi plină la muncă.” Mă cunosc, sunt convins că aș fi tăcut respectuos pînă îi făceau injecția, lipsindu-ne de apropierea lui.

Mai știu ceva. Că nu îmi displac ”copiii”, că unii sunt agreabili, frumoși și cuminți. Poate maturi puțin mai devreme, cum îmi plac mie. Și mai sunt alții pe care îi cară femelele tribului la miting pentru moartea maidanezilor (nu mai era nevoie de miting, distrușilor), pămpălăi cu cap mare care, la 9 ani, se desenează cum împușcă cîinele nu ca să moară, dar ca să dispară. Altădată, cînd mai erau oameni pe lume, unul din ei i-ar fi dat una după ceafă și i-ar fi spus ”moare, pămpălăule, nu dispare. și acum fă ce ai de făcut”. Dar cum nu-i nimeni să facă asta, o să ajungă și el o maimuță cu studii superioare care dezbate pe FB despre moartea javrelor, dîndu-și coate să-și facă curaj, ca bețivii.

Mai știu ceva – că el e pe capul maimuțelor cu studii superioare care au mugit chhopchhilaaașuuu cu Rareș Bogdan. Mi-e greu să cred că niște maimuțesuperioare nu-și dau seama ce fac cînd fac presiune, oricît le-ai auzi după aia ”dar eu nu am susținut asta, eu am susținut eutanasia profesionistă”. N-o să vezi niciodată unghie de curaj la maimuțe, ele trag cu arme care ”te fac să dispari”. Plecam de la muncă cînd mi-a apărut poza cu el și am mai stat o vreme să-l reconstruiesc, ca să-mi dau seama dacă mi-ar fi plăcut (pentru că nu, nu-mi plac toți cîinii, trebuie să fii un idiot bidimensional ca să vorbești de ”iubitori de cîini”, cu atît mai mult de ”iubitorii de animale”) – trebuie să fi fost de talie medie (în sensul în care ciobănescul german e calificat ca fiind de talie medie), genul cu picioare subțiri pe care sunt foarte proeminente tendoanele, păr lins, genul foarte proeminent cînd se ridică pe coloană, masca (pata de la ochi) corespundea probabil cu o pată de aceeași culoare pe coaste și poate mai avea din loc în loc puncte de culoarea urechilor. Da, ar fi avut ok-ul meu și, să fie clar, ea este acum pe capul maimuțelor care au crecut valul cu thread-uri pe FB și maimuțelor de la televizor. Nu a ”dispărut”, este acolo pe capul lor și este rezultatul muncii lor.

Mai știu un singur lucru și este parcă chiar singurul pe care îl mai știu, sunt foarte supărat și foarte obosit de treaba asta, foarte jos psihic în momentul ăsta, pentru că în viața mea nu am mai văzut așa ceva, atîta lume bună la lucru. E un curent printre prietenii mei de stînga de mîndrie națională. Că ce ieftină e berea la noi, și e la 0,5, ce bine se petrece, nu ca în Uniunea Europeană, că nu suntem colonie, cîtă libertate mai e încă la noi și acum redescoperim specificul. Bravo, așa o fi. Îmi mai zic la o tachinărie mică, condescendent de lumea bună și civilizație. Prin ce orbire temporară le-a scăpat faptul că maidanezii vin la pachet cu specificul-libertatea-beautiful 90s? Ce orbire temporară i-a făcut să urle și ei 10 zile cu maimuțele civilizatorii ”spuneți nu maidanezilor care sar foarte des la mine să mă muște, mai ales cînd sunt pe bicicletă?” Pe capul lor și rezultatul muncii lor.

Maimuțe preumane care nu cunosc încă nimic și dau cu labele în praf cînd se sperie – nu cunosc nimic, nu cunosc cîinele care să le dea liniștea somnului, rapiditatea la vînătoare a doua zi și, odată cu ea, mîncarea, liniștea să-și facă casă, să se apuce de lucrat pămîntul, de îmblînzit alte animale… Mai e ceva pînă acolo pentru ei.

Și, deși maimuțe întreb, ca și cum ar putea articula fără chhhhopchhhilluuuu, fără afară cu javrele din țară – de cine să-mi fie mai milă, de o fată de pe FB care își scoate cîinele la plimbare și lîngă care oprește o mașină, se lasă geamul și o maimuță întreabă insidios gen ”nu vă supărați, este maidanez?” sau de o fată care își amenință cîinele Ursu că, dacă îi mai trage ciorapii de pe sîrmă, îl scoate la plimbare în parc?

Aveți aici un articol adevărat, de om calm, de la un băiat pentru care pot să garantez ca nu este BB și prietenul necuvîntătoarelor. Vă doresc foarte multe lucruri rele, oribil de rele, pentru că nu puteți să-i faceți dracului în liniște o injecție letală animalului care v-a ajutat să dormiți noaptea cu doi ochi închiși și a mers noaptea cu voi la rîu și a doua zi la vînătoare.


3 comentarii

  1. Domnule bumbu, daca va uitati un pic mai sus pe aceasta pagina, veti constata ca in momentul de fata suntem exact 1012 “cacati cu ochi” care am apasat butonul “Like” pentru a ne exprima parerea despre acest articol. Dumneavoastra se pare ca sunteti singurul care a dorit sa exprime o opinie diferita. Chiar si asa, va banuiesc a face parte din aceeasi specie cu noi, cea a “cacatilor cu ochi”. Diferenta este ca dumneavoastra sunteti orb si va place sa muscati. In consecinta, ati putea sa va faceti cadou cate o eutanasie mica, macar din cand in cand. S-auzim de bine!

  2. Esti jalnic….esti dovada vie ca tara asta a ramas la fel de inapoiata si ignoranta si cu mentalitatea ta nu dovedesti decat ca esti un egoist care nu doreste o schimbare benefica si productiva , ci doar ceva pe moment sa iti satisfaca tie campul vizual..cat de naiv poti sa fii crezand ca animele for fi omorate uman?cu “injectia letala”? Esti in ROMANIA!!!faptul ca nu iti plac copiii..ca sunt “prostănaci și bestiali”…..exact asa ERAI SI TU! Iubitorii de animale sunt ff putini in aceasta tara si sunt ULTIMELE persoane care doresc sa vada cainii pe strada..sunt oamenii care lupta din greu sa castreze animalele..fac eforturi uriase pentru a trimite sper adoptie in strainatate pentru ca TU si oamenii ignoranti care traiti in mica voastra BULA de realitate sa nu ii mai vedeti in drumul vostru jegos catre casa…si tot oamenii ca tine sunt cei care ii abandoneaza ..faptul ca ii omori pe cei de pe strada nu ii va oprii pe altii sa apara.. Mai bine facem ceva cu cap cum se face in tarile CIVILIZATE decat sa te ascultam pe tine..un baietel orbit de superioritate care se rupe in fraze expirate…pacat ca esti atat de superficial!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger