Cicatrici ale violenţelor asupra femeilor, transformate în artă

0

Proiectul “Pele da Flor” (piele de floare) îi aparţine artistei braziliene Flavia Carvalho şi a fost iniţiat ca să amintească întregii lumi că femeile sunt delicate, precum florile şi merită să fie protejate. Artista braziliană realizează gratuit tatuaje artistice ca să acopere urmele abuzurilor fizice suferite de femei.

Totul a început acum doi ani, când o femeie a abordat-o pe Flavia cu rugămintea să o ajute să acopere o cicatrice imensă de pe abdomenul ei. “Mi-a povestit că era într-un club şi un bărbat căruia îi refuzase avansurile a înjunghiat-o”, spune artista, citată de The Huffington Post. Când tatuajul a fost finalizat, reacţia femeii a impresionat-o pe artistă; aşa i-a venit ideea să ofere tatuaje gratuite femeilor care au rămas cu cicatrici în urma violenţei domestice, abuzurilor, dar şi în urma masectomiilor. Menirea acestor mici opere de artă este de a ajuta femeile să îşi recapete încrederea de sine.

La doi ani de când a lansat proiectul, Flavia este căutată de femei din întreaga Brazilie. “Vin să vorbească cu mine, îmi spun poveştile lor şi, împreună, construim un nou capitol pentru fiecare dintre ele, în relaţia cu corpul lor”, scrie artista pe pagina ei de Facebook. Ea colaborează cu autorităţile municipale din zonă şi speră să încheie un parteneriat şi cu poliţia locală şi cu un spital din oraş, pentru a ajuta şi mai multe femei, atât victime ale violenţei, cât şi paciente care sunt nevoite să facă masectomii. “Ceea ce fac eu este un grăunte de nisip, la cât de multe lucruri sunt în lume asupra cărora trebuie atrasă atenţia”, spune Flavia.

Mai multe detalii despre proiectul şi lucrările ei, pe Flavia Carvalho’s Facebook Page.

 

Sursa şi foto: True Activist, Flavia Carvalho


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger