Chirurgii americani vor realiza 60 de transplanturi de penis anul viitor

0

Transplantul de penis este considerat o operaţie experimentală şi, până în prezent, există doar două cazuri (cunoscute) în lume de astfel de operaţii: primul transplant a fost făcut în 2006, în China, dar nu a avut succes, iar al doilea a fost făcut anul trecut în Africa de Sud şi, de data aceasta, rezultatul a fost unul pozitiv. În urma succesului operaţiei de anul trecut, chirurgii americani de la Universitatea John Hopkins au primit permisiunea de a realiza 60 de transplanturi de penis, toate pe veterani de război care au suferit răni în zona organelor genitale.

Acest tip de transplant nu a mai fost făcut până acum în SUA, iar primul pacient care va fi supus operaţiei va fi un soldat rănit în Afganistan. Şi ceilalţi pacienţi vor fi veterani de război, care şi-au pierdut total sau parţial organele genitale. Organele transplantate vor proveni de la donatori decedaţi recent (faţă de momentul transplantului), iar echipele de medici vor monitoriza cu atenţia evoluţia fiecărui caz în parte. Ei se aşteaptă ca organele transplantate să devină funcţionale în câteva luni de la transplant: asta înseamnă să îndeplinească funcţia de urinare, să aibă sensibilitate şi, în cele din urmă, pacienţii să poată chiar întreţine relaţii sexuale cu ajutorul noilor organe.

O operaţie de acest fel durează 12 ore, timp în care medicii trebuie să conecteze între doi şi şase nervi, respectiv şase ori şapte artere şi vene. Funcţia urinară ar trebui să îi revină pacientului la câteva săptămâni după operaţie, celelalte funcţii pot avea nevoie de mai mult timp. După transplant, toţi pacienţii vor primi tratament medicamentos împotriva respingerii noilor organe de către corp; aceste medicamente, care împiedică sistemul imunitar să atace noile organe, pot avea efecte secundare – de la diverse infecţii până la cancer. Toţi cei 60 de pacienţi care vor fi operaţi de chirurgii americani vor fi monitorizaţi cu atenţie, pe perioadă îndelungată. Dacă transplanturile se vor dovedi un succes, operaţia va intra în categoria “tratament standard”, de ea putând beneficia orice civil, dacă situaţia o impune.

Mai multe detalii: The New York Times

Sursa şi foto: I Fucking Love Science


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger