Chinezii vor cultiva legume pe Lună și pe Marte

0

Astronauții chinezi se pregătesc să devină și agricultori spațiali: după teste preliminare care au avut loc la Beijing, chinezii sunt pregătiți să cultive legume pe Lună și pe planeta Marte. Proiectul intenționează să creeze ”un sistem ecologic de susținere a vieții.”

Într-o cabină de 300 de metri cubi, astronauții vor cultiva patru tipuri de legume, asigurându-și astfel nu doar necesarul de hrană, ci și oxigenul și apa de care au nevoie pe durata misiunilor. Sistemul e bazat pe diferite plante și alge, urmând să fie folosit la bazele extraterestre de pe Lună și Marte. ”Astronauții chinezi și-ar putea astfel obține legume proaspete și rezerve de oxigen, prin grădinărit extraterestru,” susține un raport publicat ieri și citat de agenția de știri Xinhua.

China va trimite, în premieră, o navetă de explorare pe Lună, misiune ce va fi urmată de una îndelungată, în cadrul căreia vor fi trimiși pe satelitul natural și primii astronauți chinezi. De altfel, planurile sunt mărețe, iar Yang Liwei, primul astronaut al Chinei, a declarat luna trecută că, prin această misiune, s-ar putea lansa și prima filială a Partidului Comunist în spațiu. ”Dacă vom face această filială în spațiu, va fi, de altfel, și cea mai înaltă din lume,” a mai spus Yang, citat de Xinhua.

Sursa: AFP

Foto: Igrowveg.com

Puteți citi și:

NASA testează un prototip de seră pentru creșterea legumelor în spațiu

80.000 de oameni vor locui pe Marte în următorii 20 de ani

Prima colonie umană de pe Marte va fi subiectul unui reality show televizat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger