Chinezii se feresc de invazia porcilor mistreti cu vuvuzele si karaoke

0

Fermierii chinezi din provincia Zhejiang se confrunta cu numarul in crestere al mistretilor salbatici, care au ajuns sa devasteze recoltele si sa navaleasca si in locuri destinate turistilor. Pana nu demult, localnicii au incercat sa-i vaneze sau sa-i sperie cu artificii, insa nimic n-a functionat. Acum, insa, fermierii au gasit doua solutii inedite pentru alungarea mistretilor invazivi: vuvuzele – unele dintre cele mai enervante lucruri de pe Pamant – si karaoke.

Populatia de mistreti salbatici din provincia chineza mai sus amintita este estimata undeva la 150.000 de exemplare, cifra de cinci ori mai mare fata de acum 10 ani, scrie Tree Hugger. Agentia de stiri Xinhua spune ca explozia numarului de porci mistreti s-ar datora intensificarii constante a actiunilor de reimpadurire din ultimele doua decenii.„Pe de o parte, populatia in crestere a porcilor mistreti ne arata succesul politicii de a transforma pamantul agricol inapoi in paduri”, s-a pronuntat directorul agentiei pentru protectia mediului din regiunea impanzita de mistreti, Song Weizhen.

Bucurandu-se insa de mai mult spatiu pentru dezvoltare, mistretii au fost fortati sa caute in alta parte dupa mancare, pe care au gasit-o rapid pe terenurile agricole. In unele parti, o treime din recolte au fost distruse si, mai mult, in ultimul deceniu, 22 de oameni au fost omorati si alti 188 raniti dupa ce s-au intalnit cu mistreti. Cand si-a dat seama ca are de-a face cu o problema de proportii, guvernul i-a autorizat pe fermieri sa vaneze animalele invazive, insa masura nu a reusit sa stopeze sporirea populatiei de mistreti. Asa ca localnicii au luat problema in maini si au decis sa se joace cu creierii lor.

Vuvuzelele – dispretuite de intreaga planeta din cauza bazaitului enervant cu care au intretinut Campionatul Mondial din Africa de Sud – si chiar si spectacolele de karaoke sunt doua dintre cele mai recente metode folosite de fermierii chinezi in lupta impotriva mistretilor invazivi. Un grup de 23 de sateni din provincia Zhejiang s-au organizat deja intr-o „echipa de protectie a recoltelor” si patruleaza pe timp de noapte de-a lungul terenurilor agricole inarmati cu vuvuzele pentru a-i speria pe intrusi.

Foto mistret: Flickr/quinn.anya

Foto vuvuzela: Flickr/sdhansay

Cititi si:

Bogdan Rakolcza. Sau despre ritualul de alungat si tropait mistretii

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger