Chinezii din oraşul Liuzhou, speriaţi de atacul peştilor pirahna

0

Oraşul chinez Liuzhou din regiunea Guangxi oferă o recompensă financiară pentru fiecare peşte pirahna capturat, după ce doi oameni au fost atacaţi de astfel de peşti într-un râu, în timp ce făceau canotaj. Peştii pot fi prinşi vii sau morţi, recompensa tot se acordă: 160 de dolari de fiecare exemplar.

 

Autorităţile locale încurajează oamenii să vâneze aceşti peşti, după ce persoanele atacate s-au ales cu răni serioase în urma muşcăturilor. „În mod normal, pescuitul cu plase nu este permis în secţiunea de râu care traversează oraşul, dar acum facem o excepţie. Deja am trimis pe râu cinci bărci de pescuit cu pescari experimentaţi la bord”, a declarat Wei Yongwen, oficial al oraşului Liuzhou, pentru ziarul China Daily, citat de agenţia de presă Reuters. El a mai spus că alţi 40 de pescari, membri ai unor asociaţii pescăreşti, s-au alăturat demersului şi că momeala cu care speră să captureze peştii este carnea de porc.

Speriaţi de prezenţa peştilor pirahna, localnicii spun că le este frică să mai înoate în râu ori să se plimbe cu bărcile pe acesta. Nu s-au mai confruntat cu aşa ceva până acum, aşa că vestea atacului i-a lăsat pe mulţi extrem de surprinşi. Publicaţia chineză citată susţine că, indiferent de rezultatul „vânătorii” de pirahna, aceşti peşti ar avea zilele numărate în apele râului, deoarece ei nu supravieţuiesc unor temperaturi mai mici de 15 grade Celsius; or, în timpul iernii, temperaturile din regiunea Guangxi vor scădea mult sub acest nivel. Cât priveşte modul în care peştii pirahna au ajuns în apele râului chinez, ziarul China Daily consideră că aceştia au fost aruncaţi acolo de oameni care i-au cumpărat pe post de peşti ornamentali, de acvariu. Autorităţile locale au format echipe care verifică pieţele şi pet-shop-urile, pentru a interzice comercializarea acestor peşti.

 

Sursa: Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger