Chinezii care mănâncă animale din specii ocrotite de lege pot face până la 10 ani de închisoare

0

Organismul legislativ suprem al Chinei (Congresul Național al Poporului) a votat, prin intermediul comitetului său central, o lege menită să descurajeze cetățenii Chinei de la a mai consuma carne provenită de la animale ocrotite de lege. Noua legislație speră să protejeze, astfel, 420 de specii de animale sălbatice considerate rare sau vulnerabile, între care uriașii panda, maimuțele aurii, urșii negri asiatici sau furnicarul cu solzi.

 

 

Animalele sălbatice din China se confruntă cu numeroase probleme, printre care braconajul, degradarea habitatului și cererea, pe piață, de carne sau alte produse provenite de la ele. Mâncăruri tradiționale asiatice sau medicina traditională a continentului asiatic includ, și ele, de multe ori, folosirea unor produse de la animale sălbatice, cum ar fi oasele tigrilor sau fierea ursului. Potrivit noii legi votate, oricine mănâncă animale aflate pe lista celor 420 de specii protejate sau le cumpără pentru scopuri ilegale poate face închisoare și până la 10 ani.

China a mai încercat și alte metode de protecție a animalelor, inclusiv prin mesaje purtate de personalități foarte iubite în țară, dar consumul de carne de animale protejate, rare, este, în continuare, un simbol al statului social pentru chinezi, fapt care explică, în parte, de ce industria braconajului încă prosperă în acest stat (dar nu numai acolo). În ultima vreme, autoritățile chineze au intensificat lupta împotriva acestor obiceiuri vechi din popor și împotriva braconajului: peste 350 de cazuri, cu 400 de suspecți, au fost rezolvate, peste 3 tone de fildeș și produse din fildeș au fost capturate, precum și peste 1.000 de alte produse provenite de la animale sălbatice. În acest sens apare și noua lege, care îi vizează direct pe cetățenii chinezi, consumatori sau beneficiari ai rezultatelor braconajului.

 

Sursa și mai multe detalii: The Guardian

Foto: IH

 

Puteți citi și:

Pe urmele urșilor bruni din Maramureș, amenințați de intervenția omului

Belgia și-a distrus rezervele de fildeș

Prima fatwa emisă împotriva traficului cu viaţă sălbatică

Loteriile din Olanda şi Suedia au donat peste 21 de milioane de dolari luptei împotriva braconajului rinocerilor

Franţa îşi arde stocurile de fildeş

Antidot pentru rinoceri

Otravă pentru salvarea rinocerilor de la braconaj

Câini dresaţi să descopere contrabanda cu fildeş de elefant şi cornuri de rinocer

Studiu: Legalizarea comerţului cu corn de rinocer ar putea salva specia

Tigri torturați și uciși pentru amuzamentul unor oficiali și afaceriști chinezi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger