China vrea un tren care sa lege Londra de Beijing

1

CHINA/

Guvernul chinez se ofera sa subventioneze crearea unui sistem feroviar trans-Eurasiatic care sa lege prin trenuri de mare viteza Beijingul de Londra. Trenurile vor trece prin India, Singapore, Thailanda, Burma si Malayezia.

Calatorii care se vor deplasa pe cele trei rute gandite de chinezi vor parcurge distanta dintre capitala Marii Britanii si cea a Chinei in doar doua zile, realateaza Edmonton Journal. Aceeasi distanta parcursa cu avionul dureaza in jur de zece ore. Trenurile care vor circula cu o viteza de 320 de kilometri pe ora ar putea vedea lumina zilei in urmatorii zece ani.

China se afla in negocieri cu 17 state pentru realizarea ambitiosului plan care ar permite statului asiatic sa transporte materie prima mult mai rapid. “Nu China a venit cu ideea, ci alte tari ne-au contactat, India in special. Acesta tari nu pot implementa singure construirea unei astfel de cai ferate si spera sa le asiguram noi tehnologia si experienta pe care le detinem”, spune Wang Mengshu, membru al Academiei Chineze de Inginerie.

China a investit deja 740 de miliarde de dolari intr-un sistem propriu de cai ferate care are ca scop construirea a peste 30.000 de kilometri de linie in urmatorii cinci ani. Cel mai rapid tren din lume, care leaga orasele chineze Wuhan si Guangzhou si care ruleaza cu aproape 400 km/ora, a fost inaugurat anul trecut.

Foto: Reuters.

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger