China va întrece SUA până în 2049 grație “sănătății naționale”, susțin academicienii chinezi

1

China nu doar că se află în competiție cu Statele Unite, dar a realizat și o cercetare în care prezice momentul în care le va întrece, scrie Global Voices. Potrivit agenției chineze de știri Xinhua, un raport lansat de Acadamia de Științe din statul asiatic, China are șanse mari să depășească SUA la toate capitolele până în 2049, dată până la care ar urma să finalizeze și procesul de reînnoire a populației chineze. Cercetarea a fost însoțită și de un program detaliat al procesului de câștigare a supramației mondiale.

 

Dacă Mao ar trăi astăzi, scrie Global Voices, ar spune că procesul durează prea mult. Și asta pentru că, în 1957, fostul șef de stat prezicea că va fi nevoie de doar 15 ani ca China să întreacă Marea Britanie. Întorcându-ne însă la realitate, agenția de știri chineză informează că statul asiatic va domina Statele Unite pentru că va avea avantajul “sănătății naționale” în urma reînnoirii populației. Raportul Academiei de Științe definește “sănătatea națională” drept capacitatea operațională la nivelul întregii țării, criteriile principale folosite fiind suficiența resurselor și repartizarea avuției. Sănătatea națională este cea mai mare formă de capital prin care China poate depăși SUA, susțin autorii lui.

Potrivit studiului, sănătatea națională a Chinei e mai bună decât cea a SUA din 2007 încoace și va fi și mai bună în 2019, când se preconizează că statul asiatic va deveni cea mai mare economie a lumii. Yang Duogyui, liderul grupului de cercetare, a explicat într-o declarație:

Când vorbim de “reînnoirea națiunii chineze”, eu, unul, cred că “reînnoire” înseamnă să fii, incontestabil, numărul 1 în lume. În ceea ce privește realizarea acestui obiectiv, există încă multe aspecte neclare pe viitor. Raportul nostru se bazează pe condițiile actuale privind “sănătatea națională”, care este un concept nou; e normal ca oamenii să aibă dubii în legătură cu el.

Citiți pe Global Voices reacțiile de batjocură față de noul raport ale netățenilor chinezi, care îndeamnă oficialii să înfrunte adevăratele probleme ale Chinei.

 

Foto: Captură a raportului, realizată de Youku


Un comentariu

  1. Pingback: Efectele politicii copilului unic din China | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger