China stabilește limite pentru poluarea aerului

0

China a stabilit noi limite pentru poluarea aerului care trebuie respectate în provincii și care constau în reduceri ale noxelor cu între 5 și 25%. Autoritățile chineze emit, în mod regulat, directive pentru controlarea poluării aerului în marile orașe, dar acestea au efecte limitate.

 

li-beijing-pollution-rtr3cd

 

Fostul ministru al sănătății, Chen Zhu, spunea că poluarea aerului din China cauzează între 350.000 și 500.000 de decee premature în fiecare an. Nivelul noxelor atinge nivele alarmante în marile orașe din China în mod constant.

Potrivit noilor reglementări, Beijing, Tianjin și provincia Hebei trebuie să-și reducă numărul de particule PM 2,5 u 25% pe an. PM 2,5 sunt particule de praf cu cel mai mic diametru și sunt cele mai periculoase, întrucât pot ajunge până în plămâni.

Capitala comercială a Chinei, Shanghai, provinciile Jiangsu, Zhejiang, Shandong și Shanxi trebuie să reducă poluarea cu 20%. Și alte provincii au obiective de 15% și 10%.

Se pare că eforturile de reducere a poluării vor fi monitorizate, iar autoritățile locale care vor eșua vor suporta consecințe. La nivel local, limitarea poluării aerului s-a dovedit greu de realizat în trecut din cauza faptului că autoritățile locale se bazează pe taxele plătite de industriile poluatoare.

Sursa: Guardian

 

Citiți și:

Poluarea aerului afectează creativitatea

Beijingul confiscă grătarele oamenilor pentru a reduce poluarea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger