China şi-a revizuit legislaţia pentru a vinde versiuni ieftine ale medicamentelor cu brevet

2

După ce, în ultimele luni, India şi Brazilia le-au permis companiilor locale să producă versiuni ieftine ale unor medicamente protejate de brevete, scrie techdirt, China şi-a revizuit recent legea proprietăţii intelectuale pentru a permite companiilor locale să fabrice copii ieftine ale medicamentelor patentate în Vest.

 

Flickr/jiazi

 

Amendamentul la legea proprietăţii intelectuale chineze îi permite Beijngului să acorde licenţe companiilor locale pentru a produce versiuni generice ale unor medicamente cu brevet în  Revizuirea legislativă permite şi vânzarea acestor copii ieftine în alte ţări în situaţii de urgenţă naţională, în împrejurări neobişnuite sau în interesul public, informează Reuters. Totodată, din “motive de siguranţă publică”, aceste companii pot exporta copiile ieftine în alte ţări, inclusiv în cele care fac parte din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Potrivit agenţiei de presă, China şi-a pregătit mişcarea cu atenţie, consultându-se cu alte ţări care au păşit la rândul lor pe această cale pentru a evita să fie trasă la răspundere de foruri internaţionale precum OMC. Este un alt exmplu de escaladare a Chinei înspre vârful lanţului de producţie. De ani de zile, producătorii farmaceutici din statul asiatic au produs substanţe active pe care le exportau companiilor farmaceutice străine, care vindeau apoi în China produsele finale patentate la preţuri pe care cetăţenii chinezi nu şi le permiteau.

Techdirt se aşteaptă ca producătorii farmaceutici din Vest să atace mişcarea în tribunal şi prin acţiuni de lobby pe lângă propriile guverne, însă este puţin probabil ca China să dea înapoi, din moment ce asta ar avea un impact negativ asupra sănătăţii cetăţenilor săi.


2 comentarii

  1. Pingback: Cheltuielile globale pe medicamente se vor reduce în anii următori | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Cheltuielile globale pe medicamente se vor încetini în anii următori | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger